Designer Jan Jørgensen: Inspiration

Naturen er altid med i Jans design, de former der findes naturligt og som opstår ved naturkræfternes spil er helt unikke og frembringer de mest fantastiske scenarier man næsten ikke kan forstå er mulige....men de overgår langt alt menneskeskabt, så vi kan kun lade os inspirere i det vi selv kan frembringe.

 

Når man ser det hele lidt fra oven

Når man ser tingene fra en anden vinkel eller måske lidt fra oven, så opstår der nye billeder, i designerens evigt søgende sind. Nogle gange er det bølgende marker, skoven i horisonten, eller måske er det den flotte spændte facon som sejlene har på båden der tilfældigt passerede forbi, da jan tog dette billede fra sin paraglider i 300 meters højde helt uden på spidsen af Mols bjerge. 

Men der er nok en ledetråd for mange designs, og det er den fantastiske formfuldenthed som naturen har frembragt og som er helt uudgrundelig hvis man kikker ordentligt efter.

At flyve fri som fuglen på bløde klitter i Nordjylland, til smukke solnedgange, har også givet ideer til mange lækre former i smykkerne.

Øje for kontrasterne

At opleve andre skikke, se andre landskaber og tale med mennesker på andre sprog har altid givet nye vinkler på livet.

Og også givet lyst til at lave andre designs ud fra de kulturer Jan har besøgt, dog altid et design med et Skandinavisk islæt.  

Kontraster har altid fascineret Jan, der hvor tingene mødes sker der ofte noget interessant, og Jan er altid på kanten af tingene - søger at lave et ultimativt design.

Det handler om at gøre sig umage

Inspirationen til at lave nyt kommer fra Jans nysgerrighed overfor alt i omgivelselserne.

Det har aldrig været et problem at finde på nye former og ideer, nærmere er det vanskeligt for Jan at begrænse sig.

I skuffer og skabe er der 100vis af skitser og tegninger med forskellige designs, mere eller mindre avancerede, men alle med en historie, der ofte stammer fra en viden Jan har tilegnet sig ved at udforske et eller andet.