Royal collection giver dig mulighed for bytte dit smykke til et andet smykke, fra Royal Collection med større diamant


Alt om Labgrown diamanter

Labgrown diamanter skabes på samme måde som deres naturlige modstykker. Som navnet antyder, vokser de i et laboratorium, men bliver fuldstændig identiske med de diamanter, der findes i naturen. De har samme glans og hårdhed. Kort sagt, de er ens i egenskaber, men deres priser er langt fra ens.

 

Sådan skabes diamanter i et laboratorie

Efter 30 års forskning lykkedes det i 2018 at skabe den første diamant i smykkekvalitet i et laboratorium. Denne laboratoriefremstillede diamant havde 100% de samme egenskaber som en diamant skabt i naturen, da den blev skabt under lignende forhold.

Royal Art vielsesringe i guld og hvidguld, fås både i hamret, blanke eller matteret

Labgrown diamanters vægt og størrelse

Labgrown diamanter anerkendes af de store internationale diamantlaboratorier og bedømmes derfor efter de samme kriterier som diamanter fundet i naturen. Ud over at have de samme egenskaber som hårdhed og lysbrydning, vejer labgrown diamanter præcis det samme som naturligt forekommende diamanter.

Unik Royal Trend ring fås både i guld og hvidguld, op til 0,25 ct. diamant

Labgrown diamanters kvalitet

Internationalt benævnes diamanter, der er skabt i laboratorier, som "Labgrown". Dette betyder, at de er dyrket under forhold, der efterligner dem, der findes i jordens indre. Derfor anerkender internationale gemologiske institutter som GIA og HDR labgrown diamanter på samme måde som naturlige diamanter. De certificerer dem efter de samme kriterier med hensyn til klarhed, indeslutninger osv. Dette sikrer, at du får en certificeret diamant, uanset om den er naturlig eller labgrown.

Royal Heart er de perfekte ringe, fås både i hvidguld og guld op til 1 ct. diamant

Labgrown diamanters slibninger

Når labgrown diamanter dyrkes i laboratorier, udvikler de sig som i naturen til rå diamanter. Deres sande skønhed afsløres først, når de bliver slebet. Labgrown diamanter slibes på de samme sliberier og på nøjagtig samme måde som naturlige diamanter. Den mest kendte slibemetode er den runde brillantslibning, som skaber en ekstraordinær lysbrydning i diamanten. En særlig egenskab ved labgrown diamanter er deres høje kvalitet, som gør dem smukke i forskellige slibninger, udover den velkendte brillantslibning.

Royal Romance er romantiske ringe som fås både i 14 karat hvidguld og guld

Labgrown diamanter i pink, blå og sort

Det er sjældent, at diamanter i naturen skabes i farver, da det kræver tilstedeværelsen af specifikke mineraler under dannelsesprocessen. En af de mest sjældne naturlige diamanter er den pink diamant. Efter lukningen af Argyle-minen i Australien, kendt for at være stedet, hvor de sidste pink diamanter blev fundet, er det ikke længere muligt at finde pink diamanter i naturen. Det særlige ved laboratoriefremstillede diamanter er, at man nu kan efterligne de forhold, hvor pink diamanter blev skabt, og gentage denne proces i et laboratorium. Derfor har smukke pink, blå og sorte labgrown diamanter fundet vej til Jan Jørgensens smykkekollektion.

Hjerteformet vielsesringe Royal Charm, er den perfekte forlovelses ring, vælg mellem guld og hvidguld

Labgrown diamanter i højeste kvalitet. Fine og Finest

Efter 30 års forskning er laboratorier blevet meget dygtige til at genskabe de betingelser, som var til stede, da diamanter blev skabt i jordens indre. Som resultat heraf leverer de førende diamantlaboratorier, især i USA, diamanter af enestående høj kvalitet. Disse diamanter bliver vurderet og gradueret af internationale gemmologiske institutter på samme måde som naturlige diamanter og hører absolut til i den højeste kvalitetskategori. Hos Jan Jørgensen har vi derfor kategoriseret vores labgrown diamanter i 'Fine' og 'Finest'. 'Fine' repræsenterer et kvalitetsniveau over de naturlige diamanter, som normalt sælges i Danmark, mens 'Finest' er næsten perfekte diamanter.

Care collection-100% recycled med labgrown diamanter 

Hos Jan Jørgensen prioriterer vi miljøet højt. Vi fremstiller alle vores smykker på vores åbne værksted i Blokhus, hvilket giver os en unik mulighed for at sikre en bæredygtig og miljøvenlig produktion. Alle vores guldsmykker er fremstillet af 100% genanvendt guld. Når disse guldsmykker kombineres med miljøvenlige labgrown diamanter, minimerer vi vores påvirkning af klodens ressourcer. Vores kollektion, som anvender både 100% genanvendt guld og labgrown diamanter, har vi navngivet Care + Collection.