Royal collection giver dig mulighed for bytte dit smykke til et andet smykke, fra Royal Collection med større diamant


Alt om Labgrown diamanter

Labgrown diamanter er skabt på samme måde, som de fremkommer i naturen. Labgrown vokser, som navnet indikerer, i et laboratorie, og de bliver helt mage til deres kollegaer fra naturen. De er lige så funklende og lige så hårde. Kort sagt er de ens, men priserne er langtfra ens. 
 

 

Sådan skabes diamanter i et laboratorie

I 2018 lykkedes det efter 30 års forskning at skabe den første diamant i smykkekvalitet i et laboratorie. Den skabte diamant havde 100% de samme egenskaber, som en diamant skabt i naturen, hvilket skyldes, at de er skabt under de samme forhold. 

Royal Art vielsesringe i guld og hvidguld, fås både i hamret, blanke eller matteret

Labgrown diamanters vægt og størrelse

Labgrown diamanter anerkendes af de store internationale diamantlaboratorier, og måles derfor på helt samme måde, som diamanter fundet i naturen. Udover de har samme egenskaber med hårdhed, lysbrydning osv. så vejer de fuldstændigt det samme, som diamanter fundet i naturen. 

Unik Royal Trend ring fås både i guld og hvidguld, op til 0,25 ct. diamant

Labgrown diamanters kvalitet

Internationalt betegnes diamanter, som er skabt i et laboratorie, "Labgrown", som betyder, at de der dyrket i et laboratorie ved at skabe de samme forhold, som hersker i jordens indre. Derfor anerkender de internationale gemologiske institutter, GIA, HDR også de labgrown diamanter på lige fod med naturlige, og certificerer dem efter fuldstændigt samme kriterier mht. klarhed, indeslutninger mm. Det betyder, du er sikret en certificeret diamant, om den er naturlig eller labgrown.

Royal Heart er de perfekte ringe, fås både i hvidguld og guld op til 1 ct. diamant

Labgrown diamanters slibninger

Når Labgrown diamanter skabes i et laboratorie, vokser de ligesom i naturen til en rå diamant, og det er først, når de bliver slebet, at diamantens skønhed bliver synlig. Labgrown diamanter slibes på samme sliberier, som også sliber de naturlige diamanter og på helt samme måde. Den mest kendte slibning er den runde diamant, som er slebet i brillantslib, som skaber en fantastisk lysbrydning i diamanten. Helt særligt for labgrown diamanter er, at de skabes i meget høj kvalitet, og bliver derfor også smukke i andre slibeformer end den kendte brillantslib  

Royal Romance er romantiske ringe som fås både i 14 karat hvidguld og guld

Labgrown diamanter i pink, blå og sort

I naturen sker det sjældent, at en diamant skabes i en farve, fordi de rette mineraler skal være tilstede under skabelsen. Du kender måske til den mest sjældne naturskabte diamant, som er pink. Der kan ikke længere findes pink diamanter i naturen, grundet Argile-minen i Australien er lukket. Det var i denne mine, de sidste kendte pink diamanter blev fundet. Det helt særlige ved laberatorie skabte diamanter er, at det nu kan lade sig gøre at efterligne forholdene, hvor de pink diamanter blev skabt og gentage dette i et laboratorie, så de smukkeste pink, blå og sorte labgrown diamanter har nu fundet vej til Jan Jørgensens smykkekollektion.  

Hjerteformet vielsesringe Royal Charm, er den perfekte forlovelses ring, vælg mellem guld og hvidguld

Labgrown diamanter i højeste kvalitet. Fine og Finest

Efter 30 års forskning er laboratorierne blevet rigtigt dygtige til at skabe de samme forhold, som var til stede, da diamanterne blev skabt i jordens indre. Derfor er det også en fantastisk høj diamantkvalitet, der kommer fra de førende diamantlaboratorier, som især ligger i USA. Diamanterne gradueres af de internationale gemologiske institutter på lige fod med de naturlige diamanter, og det er absolut i den høje kvalitetskategori, de labgrown diamanter skabes. Derfor har vi i Jan Jørgensen også opdelt diamanterne i Fine og Finest, hvor fine er et kvalitetsniveau over de naturlige diamanter, som sælges i Danmark, og Finest er den næsten perfekte diamant. 

Care collection-100% recycled med labgrown diamanter 

Hos Jan Jørgensen tænker vi på miljøet. Vi fremstiller alle vores smykker på vores åbne værksted i Blokhus, hvilket gør, at vi har en enestående mulighed for at sikre en bæredygtig og miljøvenlig fremstilling af vores smykker. Alle guldsmykker, der fremstilles hos Jan Jørgensen, er udelukkende fremstillet af 100% recycled guld, og når disse guldsmykker kombineres med de miljøvenlige labgrown diamanter, sætter vi det mindst mulige aftryk på klodens ressourcer. Kollektionen, hvor vi udover 100% recycled guld også bruger labgrown diamanter, kalder vi Care Collection.