Udførelse af specialopgaver i Blokhus

Hvis du har mulighed for at besøge vores værksted i Blokhus, vil vi meget gerne invitere dig til at deltage i designprocessen direkte på stedet. 

 

Værkstedet i Blokhus- 1. step med computer

Baseret på den opgave i ønsker løst, vælger vi den mest effektive metode til løsningen. Det kan enten være gennem digitalt design på computeren eller gennem håndlavede skitser og prøver. Den første procens herunder er baseret på design udført på computer. 

Det første trin i vores computerbaserede designproces er at skabe en klar forståelse for, hvad der er muligt inden for givne rammer. Vi opfordrer jer til at finde og dele alle former for billeder, links mv., der kan illustrere det udseende og den karakter, som jeres drømme-smykke skal have.

Samtidig koordinerer vi forventningerne til størrelser, materialer, brug af ædelstene osv., så vi får defineret et tydeligt omfang for, hvad smykket må koste, og hvor lang tid vi forventer, at den samlede opgave vil tage. Derefter vælger vi den af vores guldsmede, som vi mener er bedst egnet til at løse opgaven for jer (det tager normalt 6-8 uger at gennemføre en specialopgave).

Når vi er på enige med hensyn til design og økonomi, er vi klar til at tage næste skridt. Vi registrerer jer i vores opgavehåndteringssystem, og I indbetaler et depositum på 1.495,-. Dette depositum vil blive trukket fra den endelige pris, når vi leverer ringene.

Med indbetalingen af depositummet reserverer I også designtiden hos den udvalgte guldsmed, der nu vil begynde på det videre designarbejde.

Forvent, at denne proces muligvis kræver et par besøg hos os, eller at vi løbende afklarer detaljer via mail, telefon osv.

Værkstedet i Blokhus- 2. step med computer


I det andet trin starter vi med at skabe et eller flere designforslag til ringene, baseret på vores forståelse fra de indledende samtaler. Vi bruger AutoCAD-programmet Rheino til at tegne smykket, hvilket tillader os at justere og modificere designet direkte på computeren.

Vi genererer computerbaserede billeder af forslagene, der er meget tæt på, hvordan det endelige smykke forventes at se ud.

Vi sender jer en sms, når tegningerne er klar i Blokhus. Hvis I har mulighed for at besøge os på værkstedet igen, gennemgår vi tegningerne sammen og diskuterer, om vi har mødt jeres forventninger, eller om vi skal justere eller ændre noget.

På dette tidspunkt kan vi også give en mere præcis pris for fremstillingen af smykket og eventuelt justere størrelser eller materialer for at matche jeres budget. Hvis det ikke er muligt for jer at komme til Blokhus, kan vi selvfølgelig sende jer billederne via mail.

Forvent at denne proces tager omkring en uge.
 

Værkstedet i Blokhus- 3. step med computer


Selvom de computerfremstillede billeder, I har set indtil nu, er meget præcise, er det en helt anden oplevelse at kunne prøve smykket og mærke deres størrelse.

I det tredje trin bruger vi derfor en 3D-printer til at fremstille en prøve af jeres smykke i et plastlignende materiale kaldet Resin. Disse prøver er delvist beregnet til den efterfølgende fremstilling, men de giver også en sikker fornemmelse af ringens størrelse og endelige udseende sammen med de computerfremstillede billeder.

Vi sender jer en sms, når disse prøver er klar. I kan så vælge at besøge værkstedet igen, eller vi kan sende prøverne til jer med posten, så I kan prøve dem på i ro og mag derhjemme.

Hvis oplevelsen med disse prøver ændrer jeres opfattelse af smykkets størrelse eller andre aspekter, er det her, vi foretager tilpasninger og printer nye prøver med eventuelt justerede størrelser osv. På dette tidspunkt kan vi igen også justere eventuelle prisændringer op eller ned i forhold til jeres oprindelige prisforslag.

Når både I og vi er 100% sikre på smykkets udseende og egenskaber, er vi klar til at fortsætte med det næste trin.

Forvent at denne proces tager mellem 1 og 2 uger.

Værkstedet i Blokhus- 4. step med computer


Vi indleder nu den endelige produktionsproces af jeres smykke. For at gøre dette, 3D-printer vi en ny og produktionsklar model af smykket i en speciel type resin, som vi kan bruge til en højkvalitets støbning i de udvalgte ædelmetaller.

I denne fase hører I ikke fra os, da vi vil fokusere på det detaljerede arbejde og den omhyggelighed, der er kendetegnende for guldsmedens håndværk.

Skulle vi støde på uklarheder eller potentielle misforståelser i løbet af udførelsen af jeres smykke, vil vi naturligvis stoppe op og sende jer billeder af det, vi er i tvivl om, og koordinere med jer for at sikre, at vi er på rette vej.

Forvent at denne del af processen tager mellem 2 og 3 uger.

Værkstedet i Blokhus- 5. step med computer


Vi har nu støbt jeres smykke, og det er tid til at bringe det fine guldsmedehåndværk i spil for at fuldende smykket. Dette indebærer indfatning af diamanter, samt eventuel sammensætning af forskellige dele, som vi har støbt til smykket.

I dette trin anvender vi traditionelle håndværksteknikker for at afslutte smykket. Den moderne teknologi i form af computerdesign og 3D-print bliver nu kombineret med det klassiske håndværk for at skabe det bedste resultat, så smykket både er unikt og af høj kvalitet.

Værkstedet i Blokhus- 6. step med computer


Jeres smykke er nu fuldstændig færdigt, og vi sender jer en sms for at meddele, at smykket er klar til afhentning i  på værkstedet i Blokhus.

Hvis det ikke er muligt for jer at hente smykket, kan vi selvfølgelig også sende det til jer. I så fald beder vi jer om at indbetale den tidligere aftalte pris minus depositummet gennem vores webshop. I kan gøre dette ved at tilføje gavekort for det specifikke beløb til jeres indkøbskurv og gennemføre købet.

Når vi har registreret jeres betaling, sender vi smykket til jer, med et smykkebevis der bekræfter at smykket er unikt, samt hvilke materialer der indgår i smykket. Vi sørger naturligvis for, at forsendelsen er forsikret.

Vil du allerede nu, sikre dig udførelsen af en speccialopgave, kan du reservere designtiden hos en guldssmed, og senere besøge vores værksted. Det kan du gøre online herunder.

Reserver en opgave her

Værkstedet i Blokhus - 1. step "The Old Fashion Way"


Nedenfor vil vi forklare, hvordan designprocessen forløber, når vi bruger " The Old Fashion Way" med håndlavede skitser og prøver. Disse vil blive fremvist på vores værksted i Blokhus under hele forløbet.

Første trin i designprocessen, er at synkronisere vores forventninger til, hvad der er muligt inden for de fastsatte rammer. Vi opfordrer jer til at indsamle alt det materiale, I kan finde - billeder, links osv. - som kan hjælpe med at illustrere, hvordan jeres drømmeringe skal se ud.

Samtidig koordinerer vi forventningerne til ringenes størrelser, de anvendte materialer, brugen af ædelsten osv. På den måde får vi en klar forståelse for, hvad ringene må koste, og hvor lang tid vi forventer, at hele opgaven vil tage, før vi går videre.

Herefter udvælger vi den guldsmed hos os, som vi mener, er bedst egnet til at løse opgaven for jer. Det tager typisk 6-8 uger at gennemføre et designforløb. Når vi er enige om designets retning, budgetrammen og tilgangen, er vi klar til at fortsætte, og vi tilføjer jer til vores opgavestyringssystem. Her beder vi jer om at indbetale et depositum på 495 kr. Vi trækker depositummet fra den endelige pris, når vi leverer ringene.

Når I betaler depositummet, reserverer I tiden hos guldsmeden på vores værksted, som skal hjælpe jer videre i designprocessen ved hjælp af skitser og prøver. Guldsmeden begynder nu på den videre designproces. Forvent, at denne proces tager omkring 2 uger.

Værkstedet i Blokhus- 2. "The Old Fashion Way"

Nu begynder vi at lave en eller flere skitser til ringene, baseret på det vi har forstået fra vores indledende samtaler. Vi præsenterer jer for disse skitser, og vil gerne følge op med enten en e-mailkorrespondance eller et telefonopkald for at forstå, hvordan I tolker skitserne. Hvis vi er enige om, at vi begge har en tilsvarende forståelse af skitserne efter vores dialog, er det næste trin en indledende prøve.

Herefter begynder vi at lave en hurtig første fysisk prøve - i voks, sølv, eller hvad vi mener passer bedst. Når prøven er klar, sender vi en SMS til jer, så I kan komme og se og prøve den på værkstedet. Vi har muligvis også fundet andre smykkeprøver, vi mener er relevante, så vi kan bekræfte, at vi er på rette spor, når I kommer på besøg.

Selvfølgelig kan vi også sende disse prøver til jer. Derefter kan vi diskutere over e-mail eller telefon, om vi har ramt jeres forventninger, og om vi skal justere eller sende nye forslag. Her kan vi også bekræfte den endelige pris for fremstillingen af ringene og eventuelt justere størrelser eller kvaliteter, så vi rammer jeres ønskede budget.

Forvent at denne proces tager omkring 2 uger.

Værkstedet i Blokhus- 3. "The Old Fashion Way"

I har nu set de indledende skitser og prøver af ringene i andre materialer end de endelige. Herefter følger en samtale om jeres forståelse af de foreløbige prøver. 

Men der er altid en risiko for, at vi ikke har forstået hinanden 100%. Derfor tilbyder vi som regel at lave en meget præcis prøve af jeres ringe. Dette gør vi ofte i sølv med uædle sten, men på en måde, der får resultatet til at ligne de endelige ringe 80-90%.

Disse prøver er ikke holdbare, men de vil give jer en sikker fornemmelse for det endelige look og hvordan det vil føles at bære ringene. Når prøverne er klar, sender vi en SMS til jer om, at de kan ses på værkstedet i Blokhus. Vi kan naturligvis også sende prøverne til jer med posten, så I kan prøve dem på derhjemme og få det sidste indblik i dem, før vi går videre.

Hvis oplevelsen af de endelige prøver ændrer jeres syn på størrelser eller andet, er det her vi laver ændringer, og eventuelt laver nye prøver med justerede størrelser osv. På dette trin justerer kan vi også eventuelle prisændringer op eller ned i forhold til jeres første prisforslag.

Når I og vi er 100% sikre på ringenes look og egenskaber, er vi klar til at gå videre.

Forvent at denne proces tager omkring 1-2 uger.

Værkstedet i Blokhus- 4. "The Old Fashion Way"

I dette trin færdiggør vi de håndlavede ringe med den højeste omhu og kvalitet, som hører sig til det ædle guldsmedehåndværk. Det er her, vi indfatter diamanterne og eventuelt samler dele, vi har lavet til jeres ringe. 

Vi tager os god tid i denne fase, da det er essentielt at få alle detaljerne perfekte. Vores fokus er på at sikre, at ringene ikke kun er smukke at se på, men også behagelige at have på og holdbare over tid. Vi bruger her det gode gamle håndværk til at færdiggøre jeres ringe.

Som altid vil vi holde jer opdateret, hvis der skulle være spørgsmål eller usikkerheder i denne proces. Vi stræber efter at overgå jeres forventninger og levere ringe, der bringer glæde i mange år fremover.

Forvent at denne proces tager omkring 2 uger.

Værkstedet i Blokhus- 5. "The Old Fashion Way"

Nu er jeres ringe fuldstændig færdige, og vi vil sende jer en SMS for at meddele, at ringene er klar til afhentning i Blokhus.

Hvis I ikke har mulighed for at besøge værkstedet igen, er det selvfølgelig ikke noget problem. Vi kan sende ringene direkte til jer. Vi beder jer venligst om at foretage betalingen for det aftalte beløb, fratrukket depositummet, gennem vores webshop. I kan gøre dette ved at tilføje værdibeviser svarende til beløbet i indkøbskurven og gennemføre betalingen.

Når vi ser, at jeres betaling er blevet registreret, vil vi straks afsende ringene til jer. I kan være trygge ved, at forsendelsen er forsikret af os, for at sikre sikkerheden under transporten.

Værkstedet i Blokhus- 6. "The Old Fashion Way"

Når vores dygtige guldsmede hos Jan Jørgensen fuldfører en opgave for jer, venter vi altid spændt på at høre fra jer efter I har modtaget ringene.

Vi har altid gjort vores absolut bedste og lagt sjæl og omhu i udførelsen. Alligevel er der altid en lille tvivl hos guldsmeden og andre involverede på værkstedet - har vi virkelig forstået alt korrekt og udført alt perfekt? Derfor er det en glæde for os, når vi hører fra jer, at alt er som forventet. 

Har du ønsker om at få udført en specialopgave, og kan du senere komme til værkstedet i Blokhus, så kan du herunder reservere en guldsmed til at hjælpe dig med din opgave.

Reserver en opgave her