Investeringsguldets prisudvikling lige nu

Se de aktuelle live priser direkte fra guldbørsen herunder. Du kan også læse mere om investeringsguldets særlige momsfrie status i Danmark.

 

Live guld priser direkte fra guldbørsen

Priserne, du ser her, er den internationale børskurs i danske kroner (DKK) for guld pr. gram. Dette giver dig et øjebliksbillede af guldpriserne lige nu. Hos Jan Jørgensen køber du guldet direkte til børskursen uden skjulte avancer, når du erhverver et smykke med et væsentligt guld indhold. Vi mener, at du bør betale den helt korrekte pris for guldet.
 

Diagram over guldhistoriske priser

Historisk set har guldprisen generelt haft en opadgående tendens, selvom der har været store udsving under kriser og perioder med ufred i verden. Guldet er ofte betragtet som en 'sikker havn' af mange investorer i usikre tider, fordi det som minimum har en tendens til at bevare sin værdi.
 

Hvorfor købe guld?

Der findes kun én type guld naturligt på jorden, som du ser her, gult og ret rent i sin form. Men investeringsguld er ekstremt rent guld, 999,99‰, og når det er fremstillet som en guldbarre, er det momsfrit. Det er det samme 999,99‰ rene guld, vi legerer til henholdsvis 14 karat gult guld og hvidguld hos Jan Jørgensen. Fordi vi selv legerer og fremstiller alle vores smykker i Blokhus, kan du faktisk få omdannet dine investeringsguldbarrer til legerede smykker. Besøg os i Blokhus for at høre mere om, hvordan dette kan gøres.

Guldbarrer betragtes som investeringsguld, som i Danmark (og i EU) ikke er underlagt moms, hverken ved køb eller salg. Derfor kan det være en god handel at købe en guldbarre, som du har flere muligheder med. Du kan bruge din guldbarre som en gave i sig selv, indsætte den i et maskulint herresmykke, eller anvende guldet til at få lavet et andet smykke.