Bæredygtige smykke-kollektioner.

Vi tør godt love, at Jan Jørgensen smykker er den mest bæredygtige smykkevirksomhed i Danmark, for vi anvender udelukkende genanvendte ædelmetaller, og i stort omfang laboratorie skabte diamanter, og så udfører vi selv alle smykkerne.

 

Genanvendt guld.

Først skal du vide, at genanvendt guld er lige så rent og værdifuldt som nyudvundet guld. Der er ingen kvalitetsforskel, for guldet renses til 999,99‰ rent guld når det genanvendes. Det er unikt for guld, at det kan genanvendes 100% uden kvalitets- eller værditab.

Der er heller ikke synlige forskelle på genanvendt og nyudvundet guld, for ægthed, renhed, farve og værdi er helt den samme.

Hos Jan Jørgensen får du en ekstra garanti, for vi fremstiller selv alle vores smykker på vores eget værksted i Blokhus, derfor kan vi også garantere at vi udelukkende anvender 100% genanvendt guld når vi legerer guldet til fremstilling af nye smykker på vores værksted.
 

Er genanvendt guld lige så værdifuldt?

Ja, genanvendt guld er præcist lige så værdifuldt som nyudvundet guld. Det er det, fordi processen med at at rense det genanvendte guld hverken fjerner værdien eller renheden fra det oprindelige guld.

Så du kan glæde dig over, at genanvendelsen af guldet skåner miljøet for de omfattenede processer, som kræves for at udvinde nyt guld.

En ekstra skjult værdi du får med i genanvendt guld er dets historie, for måske har guldet engang indgået i den engelske dronnings smykker eller været elsket i malkepigens ring. Det kan også være at, det angik i Harald Blåtands  smykker. Ingen ved det, men guldet forsvinder aldrig, og vil altid bære en ekstra historie med sig.
 

Genanvendt sølv.

Genanvendt sølv er, ligesom det genanvendte guld, lige så rent og værdifuldt som nyudvundet sølv. Der er ingen kvalitetsforskel. For sølvet renses til 999,99‰ rent sølv, når det genanvendes. Det er unikt for både sølv og guld, at det kan genanvendes 100% uden kvalitets- eller værditab.

Der er heller ikke synlige forskelle på genanvendt og nyudvundet sølv, for ægthed, renhed, farve og værdi er helt den samme. Vi modtager det certificerede og helt rene sølv fra vores betroede samarbejdspartnere i Sverige.

Hos Jan Jørgensen får du en ekstra garanti, som især er vigtig når det drejer sig om sølv, for vi fremstiller selv alle smykkerne på vores eget værksted i Blokhus, derfor kan vi også garantere at vi udelukkende anvender 100% genanvendt sølv.

En dansk bæredygtig historie.

Her er en ganske forunderlig historie. Nemlig guld og sølv som er gen-udvundet i Danmark, på det mest overraskende sted, nemlig i slaggerne fra danske affaldsforbrændings-anlæg. Det giver bæredygtighed en helt ny dimension, for før en klog mand i Sønderjylland fandt ud af, at dette kunne lade sig gøre, blev slaggerne udelukkende anvendt i vejbelægninger. Vi fristes til at kalde dette 101% genanvendelse.

Denne fantastiske historie og kreative genanvendelse af guld og sølv, er der kun én smykkevirksomhed der på sikker vis kan bringe videre til dig, nemlig Jan Jørgensen Smykker, som i forvejen har stor erfaring med at fremstille smykker af genanvendte ædelmetaller.

Jan Jørgensen smykker har eneretten til at anvende det danske guld og sølv til smykkeproduktion, og er garant for, at guldet og sølvet i de udvalgte smykker kommer præcist fra Danmark, og ikke er iblandet andet ædelmetal. Denne  historie er lige så ren og værdifuld, som det gen-udvundede guld og sølv fra Danmark, faktisk er guldet og sølvet fra Danmark lidt med værdifuldt, fordi det koster mere at udvinde og genanvende i et lille lukket kredsløb.

Miljøvenlige Labgrown diamanter.

Labgrown diamanter er skabt på samme måde som deres naturlige tvillinger. Labgrown diamanter vokser, som navnet indikerer, i et laboratorie, hvor de bliver helt mage til deres kollegaer fra naturen. De er lige så funklende og lige så hårde. Kort sagt er de ens, men priserne og miljøpåvirkningen er langtfra ens. 

Labgrown diamanter er naturligvis også med sikkerhed konfliktfrie, for de skabes i et laboratorie, med anvendelsen af en stor del grøn strøm, som er CO2 neutral. Hertil graves der ikke i naturen for at finde de smukke diamanter, så labgrown diamanter må siges at være både miljø- og klimavenligere end deres naturlige kollegaer.

Udforsk Labgrown diamanter her

Genanvendte naturlige diamanter.

Naturlige diamanter genanvendes også i stort omfang, alene fordi de er så værdifulde og unedbrydelige, men der er ikke et certificeret recycling system for naturlige diamanter. Hos Jan Jørgensen får vi mange diamanter ind igen via vores egne ombytningsserier, og disse genanvender vi 100%, fordi vi kan garantere egenskaberne og værdien på disse diamanter. 

Så ofte er valget af en naturlig diamant også et ansvarligt valg hos Jan Jørgensen Smykker. 


Udforsk Naturlige diamanter her

Vi reducerer CO2 udledningen med mere end 90%.

Det er markant at produktionen hos Jan Jørgensen smykker, hvor der alene anvendes genanvendte ædelmetaller, reducrerer den samlede CO2 udledning med mere en 90% 

Hertil kan du kan du også lægge brugen af labgrown diamanter, som er klimavenligere end naturlige diamanter, og endda i meget væsentlig grad når der bruges grøn strøm til frembringelsen af diamanterne i et laboratorie. Alt talt er du u tæt på at kunne erhverve et klimaneutralt smykke fra Jan Jørgensen, som endda holder i mange generationer.

Et Jan Jørgensen Smykke er et ansvarligt valg, som du kan glæde dig over hele livet.

Sådan ser du hvor bæredygtige smykkerne er. 

Vi har prøvet at gøre det enkelt og overskueligt for dig ved at tilføje symboler på alle smykkerne, så du nemt kan se graden af bæredygtighed.

Care+ 
Her anvendes genanvendte ædelmetaller og labgrown diamanter, samt i enkelte tilfælde guld og sølv udvundet i Danmark. Det er det mest bæredygtige valg.

Care
Her anvendes genanvendte ædelmetaller og naturlige diamanter, samt i enkelte tilfælde genanvendte diamanter. Det er det bæredygtige valg.

Neutral
Her anvendes ædelmetaller, som vi ikke kan få certificeret som genanvendte. Nogle gange er smykkerne delvist bæredygtige, men vi kan ikke dokumentere dette.