Royal collection giver dig mulighed for bytte dit smykke til et andet smykke, fra Royal Collection med større diamant


Ædle materialer. Guld og Diamanter

Diamanter fundet i naturen. Diamanter skabt i laboratoriet. Guld med en glød og nogle egenskaber som intet andet metal på kloden. Sølv med helt nye og bedre egensskaber er blandt materialerne, hvor menneskets ihærdighed og årelange forskning nu også finder vej til Jan Jørgensens smykke kollektioner. 

 

Unikt vi leverer guld direkte til verdensmarkedsprisen lige nu

Råvarer er som aktier, de bevæger sig op ned efter udbud og efterspørgsel. Det betyder at guldprisen hele tiden bevægelse. Vi sælger vores guld efter markedsprisen, hvilket betyder du nogle gange vil opleve en højere eller lavere pris på smykkerne. En ting er sikkert, du betaler altid den korrekte pris for guld, når du handler med os.

Royal Art vielsesringe i guld og hvidguld, fås både i hamret, blanke eller matteret

Naturlige diamanter som alle er unikke som snefnugget

Diamanter er et af naturens mest fantastiske kreationer. De naturlige diamanter opstår når kulstof gennem millioner af år, bliver udsat for højt tryk, høje temperaturer og uden ilt til stede. Et sandt naturfænomen, hvor hver enkelt diamant er forskellig. Diamanter er verden hårdeste mineral. Før diamanten får den smukke og skinnende form, skal den slibes med diamantstøv.

Lær mere om naturlige diamanter

Unik Royal Trend ring fås både i guld og hvidguld, op til 0,25 ct. diamant

Labgrown diamanter er skabt som de naturlige

Laboratorieskabte diamanter er ens med de naturlige. Det betyder de har samme egenskaber og er ligesom de “naturlige”, forskellen er prisen og deres oprindelse. Du kan få en langt større diamant til prisen ved de laboratorieskabte diamanter. Som ved de naturlige diamanter, er de laboratorieskabt diamanter udsat for samme høje tryk og temperaturer, hvilket gøres ved brug af moderne teknologi. De laboratorieskabte diamanter er kommet for at blive, hvilket er grunden til mange af vores smykker netop kan fås med både naturlig, og laboratorieskabte diamanter.  

Royal Heart er de perfekte ringe, fås både i hvidguld og guld op til 1 ct. diamant

Guld er verdens mest eftertragtede metal og ikke uden grund

Guld har altid været et meget eftertragtet materiale. Men hvad er guld? Ja, det er jo et ædelmetal/grundstof, som har mange egenskaber. Guld bliver brugt til mange forskellige industrier, men det er nok det vigtigste inden for smykkebranchen, ligesom diamanter. Det guld som vi benytter til at lave smykker med, er legeret, det skyldes at 24 karat guld er for blødt. En legering er når guldet bliver blandet sammen med enten, sølv, kobber, eller palladium. På den måde kan man lave hvidguld, rødguld, 8, 14 og 18 karat guld, som så bruges til at lave de eksklusive smykker. 

 
Royal Romance er romantiske ringe som fås både i 14 karat hvidguld og guld

Argentium sølv er en helt ny patenteret legering

Mange kender sterling sølv, her i huset benytter vi kun argentium sølv. Men hvad er forskellen, og hvilken betydning har det? Sterling sølv er sammensætningen af 92,5% sølv, hvor mærket sterling sølv 925 kommer fra. De resterende 7,5% i sterling sølvet er en legering af blandt andet kobber, nikkel, eller en kombination. Argentium sølv består af 92,5% rent sølv, og 7,5% Germanium. Argentium sølv er mere formbart, nemmere at ændre i størrelse grundet en højere duktilitet. Den mest markante forskel er dog, at argentium sølvet ikke anløber, hvilket gør, at det ikke bliver sort med tiden.

Lær mere om argentium sølv

Hjerteformet vielsesringe Royal Charm, er den perfekte forlovelses ring, vælg mellem guld og hvidguld

Ædelstål forfinet af mennesket til alle formål

Ædelstål er et smukt og holdbart materiale. Der er stort indhold af kulstof og krom, hvilket gør at de smukke ikke ruster jern.  

 

Amerikansk faldskærmsline er uopslidelig
 

Når du køber smykker som kræver kæder ved os, benytter vi os af slidstærke materialer. Den amerikanske faldskærmsline er en stærk behagelig line, så du er sikker på aldrig at tabe dit smukke smykke. Endnu en kvalitet er, at du roligt kan svømme, gå i bad, dyrke sport eller træne uden linen tager skade.
 
Hjerteformet vielsesringe Royal Charm, er den perfekte forlovelses ring, vælg mellem guld og hvidguld

Kitelinen er verdens stærkeste tråd

Kitelinen er som den amerikanske faldskærmsline en ufattelig stærk line, som gør du altid er sikker på smykket forbliver på dig, uanset om det er et halssmykke eller armbånd. Det gode ved linerne er, at de er yderst behagelig at gå med. Endnu en kvalitet er, at du roligt kan svømme, gå i bad, dyrke sport eller træne uden linen tager skade.

 

Rent nyt guld, eller dit gamle guld,  gør en god handel

Har du gammelt guld som du vil sælge? Eller bare vil benytte dit gamle, eller arvet guld til at give det guldet nyt liv, så kan du gøre en god handel hos os. Besøg os i Blokhus for at få mere at vide, eller giv os et ring. 

 
Hjerteformet vielsesringe Royal Charm, er den perfekte forlovelses ring, vælg mellem guld og hvidguld

Guld som er 100% bæredygtigt og udvundet i Danmark

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men i 2022 lykkedes det at udvinde guld i Danmark, og det endda på det mest overraskende sted, nemlig i slaggebjergene fra de danske affalds forbrændingsanlæg. Det virker nærmest som et net der holdes under det guld, som ellers ville forsvinde helt ud af kredsløbet. Mere genanvendeligt og bæredygtigt bliver dette guld ikke.

Sølv som er udvundet i Danmark og 100% bæredygtigt

I mange produkter indgår det ædle metal sølv, og en del af disse produkter ender som affald på de danske affaldsforbrændingsanlæg, enten fra byggeriet, industrien eller fra usorteret husholdningsaffald. Men nu har en dansk virksomhed, "Nordic Urban Mining" faktisk udviklet en metode til, at udvinde både sølv og guld fra slaggerne der ellers ville blive smidt ud. Det er en fantastisk nyhed, og det absolut yderste led i genbrugscirklen, det er bæredygtighed og genanvendelse på øverste hylde.


Lær mere om sølv udvundet i Danmark