Generelt om ædelstål

Ædelstål er et globalt hit fordi det har så mange positive anvendelsesmuligheder i så mange brancher. Traditionelt brugte man stål i mejeribranchen, og medicinalindustrien, og de seneste år også til fremstilling af smykker.

 

Hvorfor stål til smykker?

Ædelstål har en fantastisk kombination at god holdbarhed, en rimelig overkommelig pris, et attraktivt udseende og en høj grad af bearbejdningsmuligheder, også når vi taler om smykker. Stålet er blevet forædlet gennem det sidste århundrede, og fantastiske produkter er skabt, med stållegeringer der præcist opfylder produktets og brugerens krav. Tænk bare på stålvasken du sikkert har i dit køkken, eller på dine knive. 

Nu har stålet også fundet vej med de rette legeringer, som har de rette egenskaber til smykkebrug.

Et bestandigt materiale.

I ædelstål er der et stort indhold af kulstof og krom som gør det bestandigt og uden mulighed for at ruste, som eksempelvis jern gør. Hårdheden og den store slidstyrke i stålet er unik, og gør det egnet til fremstilling af smykker. Da materialet er hyppigt forekomment på jorden er priserne til at komme i nærheden af, selvom efterspørgslen er høj.

I de små mængder som smykker jo er kan man tillade sig at vælge det ædleste stål med meget krom i, så smykkestålet får en flot overflade og en utrolig holdbarhed, som eks. kræves af vielses eller forlovelsesringe, som bruges og slides hver dag.

Attraktivt udseende.

Da det ædle stål har gode egenskaber har Jan Jørgensen Smykker valgt at fremhæve det blanke look i stålet, kombineret med fine former og effekter, som brillanter og 24 karat guld.

Slidstyrken, den attraktiv pris - lavere end både guld- og sølvpriserne - og spændende designs forenes i de mange stålringe, så i kollektionen er der noget for enhver smag. 

BLACK WEEKS. Spar 20% på alle smykker fra i dag til 3. dec. 2023.