Generelt om ædelstål

Ædelstål er blevet et globalt hit, da det har en bred vifte af positive anvendelsesmuligheder i mange forskellige brancher. Traditionelt blev stål anvendt i mejeriindustrien og medicinalindustrien, og i de seneste år er det også blevet populært i fremstillingen af smykker.

 

Hvorfor stål til smykker?

Ædelstål er et alsidigt og robust materiale, der i stigende grad anvendes til fremstilling af smykker af flere årsager. For det første er ædelstål utroligt holdbart og korrosionsbestandigt, hvilket gør det ideelt til daglig brug. Smykker lavet af ædelstål vil ikke let ruste, anløbe eller ridse, hvilket sikrer langvarig skønhed og minimal vedligeholdelse.

For det andet tilbyder ædelstål et moderne og stilrent udseende. Dets glatte, skinnende overflade og evne til at tage imod forskellige finish giver designere mulighed for at skabe en bred vifte af æstetiske stilarter, fra klassiske til moderne.

Et bestandigt materiale.

I ædelstål er der et betydeligt indhold af kulstof og krom, hvilket gør det bestandigt og forhindrer det i at ruste, i modsætning til jern. Dets unikke hårdhed og store slidstyrke gør det velegnet til fremstilling af smykker. Da materialet er almindeligt forekommende på jorden, er priserne overkommelige, selv med høj efterspørgsel.

Når det gælder smykker, som typisk er fremstillet i små mængder, er det muligt at vælge den fineste kvalitet af stål med højt krom indhold . Dette giver smykkestålet en flot overflade og enestående holdbarhed, hvilket er særligt vigtigt for vielses- og forlovelsesringe, der bruges og slides dagligt.

Attraktivt udseende.

På grund af ædelstålets fremragende egenskaber har Jan Jørgensen Smykker valgt at fremhæve det skinnende udseende af stålet, kombineret med fine former og effekter såsom brillanter og 24 karat guld.

Stålets slidstyrke, den attraktive pris - som er lavere end både guld- og sølvpriser - samt spændende designs går hånd i hånd i de mange stålringe. I kollektionen findes der derfor noget for enhver smag.