Guld og sølv 100% bæredygtigt og udvundet i Danmark.

 

Urban Mining - mere end recycling

Der er allerede mange smykke virksomheder der reklamerer med at deres metaller er recycled, men for en fagmand der ved hvordan mange af disse produktioner foregår i kina og thailand, er det nok relevant at stille spørgsmålet om det nu også er kontrolleret eller i det hele taget kontrolerbart. Nordic Urban Mining er en helt anden historie, for der er forskel på recycled, og det der foregår med urban mining, særligt hvad angår miljø og samfundsbelastning.

Det Jan Jørgensen medvirker i foregår i Danmark, hvor sorteringsanlægget kører på grøn energi og med den nyeste teknologi, som sikrer et meget lavt CO2 - aftryk. 

 

Sådan fungerer Urban mining

Man skulle ikke tro det, men faktisk havner en del ædelmetaller i vores husholdningsaffald, og i det du måske kender som småt brandbart på genbrugspladsen. Dette restaffald, fremkommer jo efter at vi som borgere har sorteret vores affald og det er sorteret efter bedste evne på genbrugspladsen.

Derfor ender metallerne så efter en forbrænding i slaggerne, som ofte bruges i vejbelægninger mm. altså, ædelmetallerne ville forsvinde ud af genbrugskredsløbet hvis ikke Nordic Urban Mining udvandt metallerne i absolut sidste instans. Det er en fantastisk nyhed.

Det er vigtigt at vi som samfund genanvender så meget som muligt, og med dette er endnu mere blevet muligt.


 

Fra skrald til bæredygtigt guld og sølv

Det er teknologi og avancerede sensorer der spotter og sorterer ædelmetallerne, i en automatisk proces.

Urban mining  er derfor langt mere bæredygtig end traditionel mine drift, og hertil lagt at minen er 100% genbrug, gør jo bare projektet endnu mere bæredygtigt. 

Sølvet og guldet renses og testes, inden det rafineres til hele rene metaller, som på lige fod med sølv og guld fra minerne bruges på helt samme måde i Jan Jørgensens smykkeproduktion.

 

Dansk produktion i lukket kredsløb.

Jan Jørgensen er vi stolte af, at Nordic Urban Mining, netop har valgt os til at omdanne den fantastiske historie med 100% bæredygtigt guld og sølv, som tilmed er udvundet i Danmark.

Jan Jørgensen er ved at være den sidste virksomhed i Danmark som, selv designer og fremstiller alle smykkerne i guld og sølv i vores egen danske produktion i Blokhus. Vi sælger også selv alle smykkerne, dels i blokhus og hos vores 100 forhandlere i Danmark.

Dermed er Jan Jørgensen også den virksomhed som har et helt lukket kredsløb, hvor vi kan garantere at guldet og sølvet som markedsfæres og sælges som 100% bæredygtigt og 100% udvundet i danmark, nu også med garanti er hvad det lover.

Det er denne garanti som ellers kan være lidt tvivlsom, når produktion foregår  ukontroleret og langt væki kina, som er tilfældet for de fleste fabrikanter der reklamerer med recycled. Nordic Urban Mining er som sagt mere en recycled, det er en garanti for ægthed.
 

Den fantastiske historie vender tilbage til naturen

Designer og Guldsmed Jan Jørgensen i Blokhus, er jo den heldige guldsmed som fik fingrene i denne historie fra start af, hvorfor også vi i virksomheden står med det allerførste guld og sølv som er udvundet i Danmark. 

Det er jo lidt som at stå med årets første 1 kg kartofler fra Samsøe, blot endnu mere eksklusivt. Derfor har det været magtpålæggende at få skabt et første design som fortæller historien helt rent. Og hvad er mere nærliggende and at lade naturkræfterne råde i design processen.

Det er netop dette Jan Jørgensen har udført ved at smelte det første guld og sølv, og lade naturen skabe nogle helt unikke former, som efterlader 100% fokus på 100% dansk udvundet guld og sølv.

Nemlig ved at lade dråber af smeltet guld og sølv ramme en vandoverflade fra den helt rigtige højde, med det resultat at der skabes nogle guld og sølvklumper, påvirket af vandoverfladen og af damprtykket fra det 900 grader varme ædelmetals møde med koldt vand.

Efterføgende har designer Jan Jørgensen redigeret lidt i det dråberne skabte, og sikret at de kan bæres som smykker på en utroligt simpel måde, kun bestående af en falsskærmsline 3 gummi ringe som skaber et smukt og bæredygtigt armbånd med minimum. CO2 aftryk.Køb armbåndet her

Vielsesringe af dansk udvundet og 100% bæredygtigt guld - kun i Blokhus

Vi designer og fremstiller lige præcis de vielsesringe du drømmer om hos Jan Jørgensen. Og nu åbner vi muligheden for at få fremstillet netop jeres vielsesringe af bæredygtigt guld udvundet i Danmark.

Det er kun i Blokhus at du kan få fremstillet vielsesringe af det guld, som er udvundet i Danmark, og i starten vil der være nogle designmæssige begrænsninger, fordi vi har så  begrænsede mængder guld at vi kun kan benytte nogle mere enkle fremstillingsmetoder, end dem der anvendes på alle designs i vores kollektioner.

Besøg os og få mere at vide hvis du ønsker bæredygtige, vielsesringe af Dansk guld.


Læs mere om os her

Sølv smykker med nordisk historie, og sølvet udvundet i danmark

Det er overraskende store mængder sølv som der kan udvindes i slaggebunkerne alene i Danmark. Derfor vil du kunne købe en helt ny generation af bæredygtige sølvsmykker hos Jan Jørgensen, hvor sølvet er udvundet i Danmark.

Vi har allerede en kollektion af sølvsmykker som bærer navnet New Nordic, og design ideen bag disse smykker er at gribe den Nordiske, Natur, kultur og historie, som vi alle jo kommer fra. Her finder dansk udvundet sølv jo helt naturligt sin plads i denne kollektion, som nu udføres i en special eddition med dansk Sølv.

Men historien begrænser sig ikke kun til New Nordic Kollektionen, for traditionen i skandinavien med smukke og formfulde sølvsmykker at gennem tiden været det som designer Jan Jørgensen også er kendt for, og også disse kreationer vil få nyt liv med dansk unvundet og bæredygtigt sølv. Først kan det ses i Blokhus og hen ad vejen måske også hos udvalgte forhandlere i Danmark.Se de første sølvsmykker her

Din garanti for ægthed og 100% bæredygtighed - udvundet i Danmark

Som sagt er virksomheden Jan Jørgensen, med sin egen produktion af alle smykke designs, din garrant for at der er styr på processerne i huset, hvor vi også anvender op til 8000 gram guld og væsentligt mere i sølv, som er delvist recycled for det er meget guld og sølv, da ingen ønsker at smide værdier ud med vilje.

Vores fornemmeste opgave er at holde vores almindelige produktion af guld og sølvsmykker adskilt fra de smykker som vi fremstiller med guld og sølvet som er udvundet i Danmark.

Det kan du stole på, og som bekræftelse på dette finder du stemplet med prikkerne som en pyramide isat smykkerne der er fremstillet af dansk guld og sølv.

Pyramiden i stemplet illustrerer, slagge bjerget med dets indhold af guld og sølv. Stemplet tilhører Nordic Urban Mining, som har tillid til af Jan Jørgensen anvender det korrekt.

Altså du skal altid kunne finde stemplet i dine smykker, som garanti for ægtheden.Køb smykkerne her

Et stykke danmarkshistorie - Guld fra Danmark- helt enkelt

Det er faktisk danmarks historie, at der nu udvindes guld på dansk jord, og det tilmed på en fantastisk bæredygtig måde.

Der har tidligere været udvundet guld på Grønland i en traditionel mine, men denne er lukket for en del år siden, så det er da fantastisk at der nu er startet en ny historie med et bæredygtigt mineselskab og så lige her i Damnark.

Det forventes at der kan udvindes op til 8 kg rent guld årligt i Danmark og en betragtelig mængde sølv, så guldet vil altid, som det har været igennem historien være en meget begrænset resourse, som vi skal passe på, og det må man sige er lykkedes ekstra godt, med denne nyhed fra Dansk side.

Her i den spæde start koster både  dansk udvundet guld og sølv ca 50% mere end verdensmarkedsprisen for minet guld. Dette skyldes især at oparbejdningen til rent guld og sølv skal foregå i et mindre og lukket kredsløb, for at sikre det ikke blendes med andet guld eller sølv.Køb guldarmbåndet her

Ikke bare sølv, men en bid af historien, skabt af naturen.

I lighed med guldet er sølv udvundet i Danmark stadig en ret begrænset resourse, som vi hos Jan Jørgensen bruger i de første designs, hvor fokus er på historien om at du kan blive den heldige ejer af et smukt og naturformet smykke.

Smykkerne er skabt i et unikt samarbejde mellem  Designer Jan Jørgensen , det sjældne metal og så de naturkræfter som har omdannet smeltede dråber af sølv til en unik og blød facon som næsten kun naturen kan gøre det.

Det er derfor at smykkerne har fået navnet Danish Drops.

Danish Drops, er udført i det helt rene sølv, altså 999,9‰ helt rent sølv og dermed ikke legeret med andre metaller som du kender fra 925‰ sterlingsølv som er legeret med 75‰ andre metaller for at gøre det mere forarbejdningsvenligt.

I Dansih Drops får du den helt rene historie med 999,9‰ rent Dansk sølv, og designet og fremstillingsprocessen er netop indrettet så du får et smykke som holder hele livet, og dermed er det jo allerede mere bæredygtigt, end den mode smykke industri som, måske endda har været med til at vi nu kan udvinde sølv i Danmark.

Og skulle du være uheldig at tabe dit smykke eller miste det på anden vis, så bare rolig, Nordic Urban Mining udvinder det mistede sølv igen. Og hos Jan Jørgensen skaber vi et nyt smukt smykke af sølvet.


Køb dansk udvundet sølv her

Fra det vi troede forsvandt - til bæredygtigt guld og sølv

Vil du gribe hele historien, med både guld og sølv udvundet i Danmark, så kan du kombinere dit armbånd lige som du vil fordi du selv kan tilføje flere drops til dit armbånd eller smykke.

Besøger du os i Vores åbne værksted i Blokhus vil du også finde flere varianter og muligheder end de ser her på siden. Vi udbygger stadig kollektionen med den fantastiske historie med bæredygtigt guld og sølv udvundet i Danmark.


Køb bæredygtigt guld og sølv her

BLACK WEEKS. Spar 20% på alle smykker fra i dag til 3. dec. 2023.