Udforsk special-kollektioner.

Velkommen til 100% dansk design og håndværk. Et univers af smykker i den fineste håndværksmæssige kvalitet. Dyk ned i vores specialkollektioner, hvor du  finder et væld af designsmykker.

 

New Nordic - Coast.

Inspiration fra det vi alle har til fælles i Norden, er omdrejningspunktet for New Nordic kollektionen. Coast er, som navnet siger, inspireret af det der sker på de nordiske kyster, lige fra den evige erosion i det vilde vejr, til de aller mindste og fantastiske designs, som naturen efterlader på de evigt foranderlige kyster i Norden. 
 

New Nordic - Forest.

Inspiration fra det vi alle har til fælles i Norden, er omdrejningspunktet for New Nordic kollektionen. Forest har, som navnet siger, fokus på de nordiske skove, hvor du især møder de oprindelige træarter i Norden,  på en gåtur i skoven. De oprindelige træer i Norden er Eg, Bøg og Fyr, og du har nemt ved at genkende dem, for de har altid været der. Prøv om du kan genkende fornemmelsen af træerne, når essencen af stammerne er udført i guld og sølv.
 

Absolut Gold - Rå smykker til mænd.

Absolut Gold er Jan Jørgensens bud på smykker til mænd i alle aldre. Absolut betyder "fuldstændig" og det er også omdrejningspunktet for smykkerne til mænd, fordi de er udført i materialer, der er absolut uopslidelige og tåler alt.

Gold er tilføjet smykkerne i ordets reneste betydning, nemlig 24 karat guld, og ekstra elegant er det jo, at guldet ikke bare er helt rent 24 karat, nej det er faktisk 999,99‰ ægte investeringsguld, i form af investeringsguldbarrer, som du køber direkte til børsprisen.

Endnu mere unikt bliver det, fordi investeringsguldbarrer er momsfrie dvs. du betaler kr. 0,- i moms for de guldbarrer der sidder i de rå herresmykker. Du kan altid tage guldbarren ud af smykkerne, den er nemlig urørt, og sælge den på markedet for investeringsguld. Det er unikt, at du kan glæde dig over smykkerne i mange år, og så kan det tilmed være at du også er blevet rigere, fordi guldbarren er steget i værdi.

Udforsk Absolut Gold kollektionen her

Creative Ears.

Igennem mange år har designer Jan Jørgensen være toneangivende i forhold til nytænkende og formfuldt design, med et karakteristisk skandinavisk udtryk. Som tiden er gået er mange af de eksklusive smykker blevet til velkendte klassikere, som bæres af kvinder over hele verden.

Særligt  for designer Jan Jørgensen er også, at der ofte er indbygget smarte og funktionelle løsninger i designet. I Creative Ears har vi samlet nogle rigtigt gode eksempler på, hvor design og funktion spiller sammen på en forunderlig måde. Og så kan du endda selv designe dine egne øresmykker, med et univers af smarte elementer, som kollektionen indeholder.
 

True Collection.

Igennem mere end 30 år  har designer Jan Jørgensen være toneangivende i forhold til nytænkende og formfuldt design, med et karakteristisk skandinavisk udtryk. Som tiden er gået er mange af de eksklusive smykker blevet til velkendte klassikere, som bæres af kvinder over hele verden.

True Collection er et eksempel, som i særlig grad viser at chefdesignerens kreationer er inspireret af naturen og naturens børn, som altid er spændstige og i bevægelse. I vores True Collection finder du formfuldendte hjerter med masser af puls og symbolik.

Udforsk True kollektionen her

Mechanical til mænd og nogle kvinder.

Det er ikke altid at vi tænker over, hvor fantastisk og funktionelt et design, som vi bare tager for givet, egentligt er. Møtrikken er nøglen til næsten alt funktionelt mekanisk, fra cykler til rumraketter.

Beskæftiger man sig med design, som Jan Jørgensen gør, så er det nemt at få øje på disse helt unikke designs i andre brancher og i andre materialer. Papirclipsen, møtrikken og kardan-akslen er ikoner for designer Jan Jørgensen.

Jan Jørgensen har som en hyldest genskabt et af disse usynlige designikoner, i de helt uventede materialer, nemlig guld og sølv,  hvor det du kender pludseligt fremstår på en ny måde. Du kender det jo, men nu er det blevet til et råt og maskulint smykke.Udforsk Mechanical kollektionen her
 

Rise Up - Unisex.

Frihed og demokrati burde være en menneskeret, ifølge designer Jan Jørgensen. Og da begge dele blev krænket i Ukraine i foråret 2022, satte det igen fokus på værdien af især frihed.

Derfor stod både virksomheden og Jan Jørgensen også i forreste række, da der i de første dage af krigen skulle samles penge ind til, at Ukraine bagstaveligt kunne forsvare deres frihed.

Derfor skabte Jan Jørgensen et symbol på forsvar og frihed, nemlig Rise Up, som er navnet på Ukraines frihedssang.

Smykkerne er explicitte, ingen må være i tvivl om, at smykkerne handler om at forsvare friheden, og der doneres også en del af omsætningen til Ukraines forsvar og senere genopbygning.

Går du også ind for frihed, eller er du jæger, ja måske begge dele, så er Rise Up smykket for dig, og du vil hver dag kunne bære et symbol på dette, fordi smykkerne naturligvis er designet, så de tåler alt, og aldrig behøver at tages af.

Udforsk Rise Up kollektionen her

Absolut Collection.

Den absolutte tilgang til klassisk design og traditioner, men med et nyt og ofte overraskende twist, er udgangspunktet for Absolut Collection, hvor design, funktion og tradition er helt smeltet sammen.


Udforsk Absolut kollektionen her
 

Danish Drops.

Her er en ganske forunderlig historie. Nemlig guld og sølv som er gen-udvundet i Danmark, på det mest overraskende sted, nemlig i slaggerne fra danske affaldsforbrændings-anlæg.

Det giver bæredygtighed en helt ny dimension, for før en klog mand i Sønderjylland fandt ud af, at dette kunne lade sig gøre, blev slaggerne udelukkende anvendt i vejbelægning.

Den historie kunne Jan Jørgensen ikke stå for, og derfor køber Jan Jørgensen også en stor del af det guld og sølv, som kan udvindes på denne måde.

Det vigtige i historien er, udover bæredygtigheden, at guldet og sølvet jo udvindes i Danmark. Derfor er designet også skabt på en lige så fantastisk måde, nemlig ved at lade naturen og naturkræfterne skabe smykkerne. Dette er udført ved at hælde det smeltede guld og sølv i vand.  Udføres dette fra den helt rigtige højde og hældehastighed, så skabes der forunderlige dråber, der kan minde om popcorn i guld og sølv. De bedste fra dette eksperiment er  dråberne i armbåndene.

Udforsk Danish Drops her

Unika design kun til dig.

Hos Jan Jørgensen er vi stolte guldsmede, og vi elsker vores håndværk. Vi designer og fremstiller selv alle de smykker vi sælger på vores eget åbne guldsmedeværksted i Blokhus.

Derfor er vi også sikre på, at vi vil kunne hjælpe dig med dine smykkedrømme, næsten uanset hvad du drømmer om. 

Du vil altid møde engagement og dedikation omkring håndværket og opgaven hos os, hvad enten vi hjælper dig online eller på vores værksted i Blokhus. Du kan her læse mere om, hvordan vi kan løse specialopgaver også for dig.


Udforsk design kun til dig her
 

De ædle materialer.

Den første smed i verden var guldsmed. Det var han eller hun fordi guld er et helt unedbrydeligt metal, og at det derfor også er det eneste metal, som kan findes i naturen i sin rene form, hvor det direkte har kunnet forarbejdes af den første smed, med simple værktøjer, men med stor skønhed som resultet.

Siden har mennesket lært at udvinde metaller, herunder også guld og sølv, som nok er de metaller der, udover deres skønhed, også bærer nogle helt unikke egenskaber som andre metaller ikke har. Det er stadig guldets og sølvets fantastiske muligheder for bearbejdning, der er nøglen i guldsmedehåndværket. Derfor er det også disse ædle metaller, som er bærende i Jan Jørgensens kollektioner.

Lær mere om de ædle materialer her
 

Mød designeren.

Igennem mere end 30 år, har designer Jan Jørgensen være toneangivende i forhold til nytænkende og formfuldt design, med et karakteristisk skandinavisk udtryk. Som tiden er gået er mange af de eksklusive smykker blevet til velkendte klassikere, som bæres af kvinder over hele verden. Her kan du læse mere om designerens baggrund.

Læs om designeren her