//Official Store//

KURV
0 kr.

Labgrown diamanter:

En labgrown diamant, er en diamant der er frembragt i et laboratorie. Den labgrown diamant har fuldstændigt samme kemiske, optiske og hårhedsmæssige egenskaber som en diamant fundet i naturen. Kort sagt labgrown og naturlige diamanter er ganske enkelt ens. Se herunder hvordan en diamant skabes i et laboratorie


Et lille stykke naturlig diamant

Et mikroskopisk stykke diamant opvarmes og vokser under ekstremt højt tryk og varme

Faktisk genskabes de forhold der findes dybt nede i jorden hvor diamanterne skabes naturligt.

I den kontrollerede proces i et laboratorie kan det lade sig gøre at få en diamant til at vokse til hele 1,00 ct på  3-4 uger.

I naturen kan denne proces tage millioner af år, som ofte er den tid der er gået før naturlige diamanter dukker op i forbindelse med vulkanudbrud.

En ny rå diamant er skabt

Det lille diamant frø er som sagt vokset til en rå diamant på ca. 1,00 carat på 3-4 uger.

Den rå diamant er kemisk, optisk og hårhedsmæssigt helt magen til de rå diamanter som kan findes i naturen.

Slibning med stor præcision.

Den rå diamant bliver herefter omhyggeligt slebet af mange omgange med stor præcision. Den smukke finish fremhæver diamants skønhed 

Når en diamant er slebet perfekt har sliberen reduceret rådiamanten med 50-60% af den oprindelige vægt.
 

 

En funklende ny diamant er skabt.

Det mikroskopiske diamant frø, som processen startede med, er nu blevet omsat til en funklende ny diamant, med samme egenskaber som diamanter fundet i naturen

Det er et  fantastisk teknologisk gennembrud som lykkedes i 2018, og siden er det gået stærkt med at skabe labgrown diamanter og efterspørgelsen stiger stærkt.

Det er stadig en kostbar teknologi, som kræver mange resourcer, så også de labgrown diamanter er kostbare og vanskelige at få fat i. Men priserne på labgrown diamanter er dog startet på et lavere pris niveau end diamanter fundet i naturen.

Labgrown diamanter koster således ca 1/3 del af diamanterne fundet i naturen.

Kvalitets sammenligning.

Teknologien har udspring i England og USA. Og derfor er det foreløbigt de store internationale geologiske institutter (GIA) i USA og HRD i Belgien der certificerer labgrown diamanter på lige fod med diamanter fra naturen.

Internationalt bruges lidt andre betegnelser end dem du måske kender fra Skandinavien. Derfor herunder en sammenligning af kvaliteter fra det internationale niveau til det skandinaviske:

D-E/FL = River/Flawles ( Den perfekte diamant)
F-G/SI  = Top Wesselton/Small inclusions 

Vi sælger F-G/SI kvaliteten som er i den absolut højeste ende af diamant kvaliteterne som i mange år bagud har været udbudt i Danmark.

Vi tænker på miljøet.

Teknologien med at frembringe diamanter i et laboratorie, bruger meget energi. Er energien grøn er det naturligvis en miljøbevidst fremgangsmåde. Men vi har ikke mulighed for at efterprøve om energien der anvendes i USA er grøn.

Til gengæld er vi sikre på at de labgrown diamanter er konfliktfrie, og at der ikke er gravet dybe huller i naturen for at finde dem.

Vi prøver også at værne om miljøet, ved udelukkende at anvende genbrugsguld (som er helt så lødigt som nyt guld) til at fremstille smykkerne hvor der indgår labgrown diamanter.

Vi kalder denne kollektion for Care!

Care collection.

Care collection er smykke branchens bedste bud på en miljøvenlig smykkekollektion, som vi naturligvis også pakker ind i smukke smykkeæsker udført i godkendt genbrugspapir.

Det er for os en fornøjelse at have skabt en smykkekollektion som har så store fordele både for miljøet og prisen.

Så nu er det blevet muligt for flere at få de smukkeste diamant smykker til en fantastiks pris og i en fantastisk kvalitet.

 

GRATIS Levering & RETUR

Alle bestillinger bliver sendt forsikret, og med Post Danmarks registrerede pakker. Med pakken følger en forudbetalt returlabel så du altid kan retunere indenfor 14 dage. Vores normale leveringstid er 24-72 timer, direkte til døren. På specielle bestillinger er leverings-tiden 4-6 hverdage.

Gratis prøvesmykke

Som noget helt unikt tilbyder vi gratis prøvesmykker, som vi sender direkte til din dør. På den måde kan du mærke og prøve smykkerne inden du køber. Der medfølger samtidig en gratis fingermåler du frit kan beholde. Der er ingen bindinger eller gebyrer, og vi betaler endda returfragten.

Live Kundeservice

Vores professionelle kundeservice sidder altid klar til at hjælpe dig i vores åbningstid. Du er mere end velkommen til at kontakte os på mail eller telefon hvis du har spørgsmål i forbindelse med dit køb. Vi bestræber os altid på at svare dig hurtigst muligt.