Brug dit eget gamle guld! Og gør en ekstra god handel.

Som noget helt særligt kan du på Art of Jan Jørgensens guldsmedeværksted få udført et 14 karat guld- eller hvidguldssmykker af dit eget gamle guld, uanset om det er et gammelt armbånd, halssmykker, ringe el.lign., og uanset om det er 8,14,18, 22 eller rent 24 karat guld du har liggende. Du sender os det guld der er behov for, til smykket du har valgt, og betaler kun for design og fremstilling af dit smykke. Det er nemt og sikkert for vi hjælper dig hele vejen til du modtager dit nye stemplede og godkendte14 karat smykke.
Se hvilke smykker du kan få lavet her...

 

 
           
   +      =  
DIN KØBSPRIS
     
Vælg                          
Du vælger dit design
her i webshoppen, blandt alle de smykker med fanen "Gold2". Har du en lille drejning, ekstra diamant eller andet, som gør det valgte smykke helt unikt, så finder vi sammen ud af det.
  Send                     
Du sender os det guld vi skal bruge. Er der for meget får du det overskydende retur. Er der for lidt, så kontakter vi dig og finder en løsning, inden vi endeligt laver dit smykke.
  Betal kun
Du betaler kun for design og fremstilling, og dit eget værdifulde guld er igen blevet til et smukt 14 karat smykke, som er stemplet og godkendt af Ædelmetalkontrollen. Du kan se på den vejl. pris på smykket som du vælger, hvilken værdi det nye smykke har. 
 


Sådan finder du ud af, hvor meget af dit gamle guld du skal sende til os.

 
1.  Du finder det smykke som du kunne tænke dig at bruge dit gamle guld til. Tryk på "læg i kurv" og du vil se smartkurven, hvor der står hvor mange gram 24 karat guld der skal til, for at fremstille netop det smykke (skriv antal gram ned).
   
2. Når du har noteret det rigtige antal gram 24 karat guld, så kan du nemt beregne hvor meget 8, 14 eller 18 karat  guld du skal bruge, se nedenfor:
 
3. I dine gamle smykker står der nogle stempler som fortæller hvilken lødighed dit guldsmykke har. Stemplerne sidder indvendigt i f.eks. en ring, og ved låsen på f.eks. en halskæde eller et armbånd, og stemplerne skal se således ud:

333 =   8 karat
585 = 14 karat

750 = 18 karat

Herefter kan du beregne hvor meget af dit gamle guld du skal bruge for at få udført et af vores 14 karat guldsmykker. Du noterede jo hvor meget rent guld 24 karat guld der skal bruges til dit  valgte smykke i punkt 1.

Har du f.eks. noteret at der skal bruges 10 gram 24 karat, så omregner du hvor meget 8 - 14 eller 18 karat af dit gamle guld du skal sende til os på følgende måde:

10 g 24 karat / 0,333 = 30 g   8 karat ( * + 10% svind 30 x 0,1 = 3,0 g ) Du skal sende os ialt: 33,0 g   8 karat.
10 g 24 karat / 0,585 = 17 g 14 karat ( * + 10% svind 17 x 0,1 = 1,7 g ) Du skal sende os ialt: 18,7 g 14 karat.

10 g 24 karat / 0,750 = 13 g 18 karat ( * + 10% svind 13 x 0,1 = 1,3 g ) Du skal sende os ialt: 14,3 g 18 karat.

* Bemærk også at der er et svind forbundet med at affinere og nylegere dit gamle guld, samt under fremstillingen af dit nye 14 guldsmykke er der også et svind. Det samlede svind er 10% . Derfor tillægges 10% i det guld du skal sende til os.

Du kan sædvanligvis veje dine smykker ret præcist i hele gram, på en almindelig brev- eller køkkenvægt.

 
4. Du bestiller nu smykket ved at læggge det i kurven, og i notat feltet skriver du hvor mange gram guld du ca. sender med post til fremstillingen af det nye smykke. Du tjekker helt ud gennem betalingssystemet og betaler det fulde beløb incl. investeringsguldet. (Vi hæver ikke beløbet og det hæves ikke på din konto, det er blot reserveret). Vi hæver kun beløbet for design og femstilling når vi afsender smykket til dig.

Hvis der mangler noget guld så kontakter vi dig og finder en løsning, hvis du har sendt for meget sender vi det overskydende retur til dig.

Du kan trygt sende dit guld til os med Post Danmark, ved at du pakker det i en konvolut eller kasse og sender det fra et posthus som værdipakke, så er du forsikret hvis din forsendelse bliver væk på vej til os. Vi kvitterer når vi har modtaget din pakke, så du ved vi har modtaget den.

 
5. Når vi har modtaget dit guld tjekker vi at alt stemmer med stempler og guldvægt, og er vi i tvivl om lødigheden, så syretester vi dit guld, så vi er helt sikre på lødigheden. Hvis alt er ok, får du en mail fra os om at guldet stemmer, og at vi er gået i gang med at udføre dit smykke. Er der noget der ikke stemmer kontakter vi dig pr. mail. Vi udfører ikke dit smykker før du har givet os et OK.
 
6. Vi afsender med forsikret post dit nye smykke, som er nylegeret og stemlet med et nyt 14 karat (585) stempel, som Ædelmetalkontrollen løbende kontrollerer. Det er din garanti for at du har fået et nyt og korrekt lødigt 14 karat smykke.

Oprindeligt havde du jo indtastet det fulde beløb med dit kreditkort da du bestilte smykket incl. det nødvendige 24 karat guld. Samtidigt med afsendelsen af dit smykke hæver vi kun aftalte beløb for design og fremstilling på dit kreditkort. (Det beløb som står på din bestillings-bekræftelse). Og du er blevet den heldige ejer af et smykke, der har en nyværdi som du så øverst i smartkurven.
 

Du kan se hvilke smykker du kan få lavet af dit gamle guld her...

 

 

Køb julegaven nu, du får udvidet bytteret frem til 20. januar 2024.