//Official Store//

KURV
0 kr.

 

Designer med sikker fornemmelse for smykker

 

til en af sine foretrukne sportsgrene

 

 


Designer og guldsmed Jan
Jørgensen viser nye
spændende veje i
guldsmedebranchen, med sine
nye kollektioner med indbyggede
fornemmelser fra naturens mindste. 

 

Jan Jørgensens sikre fornemmelse
for design er allerede velkendt fra diamantsmykkerne Royal Art, som efterhånden er blevet en klassiker,
og nu bæres af utroligt mange.

 

Nu er Jan Jørgensen igen aktuel,
med en modig og stilsikker fornyelse
af de klassiske smykketyper i guldsmedebranchen,
diamantsmykker, vielses- og
allianceringe. Den fælles designidé for de nye kollektioner er denfornemmelse vi alle får, når vi møder naturens mindste, tænk blot påkillingen eller hundehvalpen,de er bløde, buttede og søde,og vi må bare røre ved dem.Det er den fornemmelse JanJørgensen har indbygget i alle de nye smykker.

 

 

Fornemmelsen for design startede
tidligt.

45-årige Jan Jørgensen er opvokset
i Nordsjælland, midt i kuperet natur,tæt ved Grib skov og Esrum sø -mennesket der tidligt vidste at
formgivning skulle præge livets
bane.  Efter folkeskolen stod det
klart for Jan Jørgensen, at arbejde
med guld og design var målet, og
han kom i lære som guldsmed
hos W. Ring i København.

 

Naturen spilledet en stor rolle i
Jan Jørgensens opvækst, og
inspirerede senere til smykke-formgivningen. Familien havde
en båd, hvilket gav Jan Jørgensen
lyst til det våde element. Som barn
sejlede han optimistjolle, og gik i ungdomsårene ind i surf-sporten,
da den begyndte. Han dyrkede
wind-surfing med succes på konkurrenceplan, indtil design
ambitionerne bragte ham videre
til
Schweiz. 


 

Fornemmelser til flere millioner
i Schweiz

Det var gennem Georg Jensen at
et ophold i Genève i Schweiz blevmuligt. Der var mange udfordringeri design- og guldsmedearbejdet hos den førende juvelér, Weber
& Cie. i Schweiz. Blandt kundernevar oliesheiker der købteeksklusive, smukke og særprægedesmykker til deres harem. Smykkerne kostede flere millionerkr. pr. stk. I knap 2 år lærteJan Jørgensen nye metoder
indenfor håndværket, og forfinedesine teknikker. De knap to årbibragte stor viden om designarbejde,og viden om frembringelse af komplicerede smykker medpersonlighed.

 

I fritiden var det nu de spændende bjerge der trak. Jan Jørgensen stod på ski, og han klatrede i bjerge, og et fransksproget flyvecertifikat til
hang-glider blev det også til. 
 

Danmark på det kreative
verdenskort

Hjemvendt og bosat i Aalborg
fortsatte designarbejdet i diamant-og juvelérfirmaet Sixtus Thomsen.I en periode på to år fik JanJørgensen fremstillet en lang rækkeunikke designs, der stadig nu,15 år efter, kan købes hos Sixtus.  

 

Så var tiden inde til at gå helt
egne veje. Først valgte Jan
Jørgensen et års ophold på
Skolen for Industridesign i Skive,
og derefter, i 1989, begyndte han
som free-lance designer. Det blev
til mange slags design til producenter i både Norge,
Sverige, Tyskland og Italien. 

Det var dog vanskeligt at styre licensaftalerne og især hvordan designer Jan Jørgensen blev præsenteret i de mange forskellige butikskæder og guldsmede virksomheder som markedsførte hans design. Især var det tydeligt at designkæderne havde en tendens til at trække designet hen mod det de kendte I forvejen. Det betød ofte at de mest banebrydende og nye ideer ikke kom ud på markedet. Derfor besluttede Jan Jørgensen at gå nye veje efter 4-5 år som succesfuld 
freelance designer.

                           

Egen fremstilling og markedsføring
af sit design.

I 1995 startede han derfor virksomheden Art of Jan Jørgensen der fremstiller og sælger eksklusive smykker som alle er designet af Jan Jørgensen. Smykkerne sælges via  udvalgte forhandlere i Danmark. 

 

Art of Jan Jørgensen har siden starten lagt vægten på det bedste fra det ædle guldsmedehåndværk, kombineret med et design, hvor der er lagt alle kræfter i for at frembringe det perfekte look. Eksemplet Royal Art ovenfor er nu blevet en klassiker, som er forsøgt kopieret af mange, men uden held, fordi Jan Jørgensen i design-processen har lavet det absolut bedste.


Luft og hav inspirerer 

Med udsigt til Limfjorden, og tæt på  Vesterhavet, er der fortsat rige muligheder for at dyrke sport til vands, hvilket bliver gjort, når der er tid. Også i luften, ved skrænterne nord for Løkken, bruger Jan Jørgensen sin fritid til at svæve blandt mågerne med para-glider. Svævende alene, på vindens kræfter, renses tankerne, og hovedet fyldes med positive og konstruktive ideer til nye smykker.
 

Design med skandinavisk baggrund

Selvom Jan Jørgensen har været  langt omkring med sit design, så er det dog Skandinaviens kultur og natur der er inspirationen til Jan Jørgensens klassiske, og dog markante designs. Ideerne kan komme fra mange kilder, men altid med naturen som omdrejningspunkt. Associationerne blomstrer ud fra naturens univers, hvor alt har en særlig karakter på alle årstider.


Fornemmelsen fra naturens mindste er den nye design-baggrund

Nu er Jan Jørgensen aktuel med 3 nye kollektioner, her samles Jan Jørgensen bedste designerfaring, guldsmedehåndværket og inspirationen, og alt går op i en højere enhed.

 

I naturen er der nogle, der i særlig grad påkalder sig især kvindernes opmærksomhed, de er uimodståelige – man bliver nødt til at røre ved dem! Ja, det er alle naturens babyer – tænk på en kattekilling eller en hundehvalp. Hundehvalpens buttede og bløde look er præcis det, der er fællesnævneren for Jan Jørgensens tre nye kollektioner. Alle smykkerne har det som hundehvalpen har, de er buttede, charmerende, bløde, og påkalder sig næsten et moderinstinkt hos kvinden, der ser og rører ved dem.  Når smykkerne forlader Jan Jørgensens guldsmedeværksted har guldsmeden sikret at fornemmelsen af hundehvalp er med.


Brillant smykker med hvalpens sjæl

Det buttede, bløde og venlige præger de nyeste brillantsmykker, hvor Jan Jørgensen igen viser, at han kan lide at gå nye veje i en søgen efter smukke former, anderledes udtryk og bedre løsninger indenfor bl.a. det evige symbol, hjertet. Jan Jørgensens grundlæggende idé er at gøre sig umage og stræbe efter den ultimative funktionalitet og skønhed, baseret på de bedste håndværksmæssige erfaringer og traditioner indenfor smykkearbejde. Målet er at skabe oplevelser og smykker for hele livet, der er lagt kraft, sjæl og udtryk i at skabe smykker med den ypperste skønhed og kvalitet.

 

Buttede, søde og bløde, men slidstærke

Romantisk skal det være når det handler om vielsesringe, de skal bæres hele livet, så de skal være behagelige at bære hver dag, og ringene skal holde til daglig slitage, så her opfylder design opskriften med hundehvalpe-fornemmelsen også en vigtig funktion. Alle vielsesringene fra Jan Jørgensen er kraftige og slidstærke, og der også er tænkt på at parrets ringe ofte skal ændres i størrelse igennem livet.

 

Brudeparret kan blive med-designere på deres helt egne ringe 

Med sit design har Jan Jørgensen samtidigt åbnet muligheden for at parret kan blive meddesignere på deres egne vielsesringe. Det kan de, fordi ringene er udført som en palette, hvor de selv kan vælge ringenes bredde og kombinere flere guldfarver og overflader, så de får netop det udseende og den effect, der passer til netop deres vielsesringe. De kan endda også selv vælge, hvor mange brillanter der evt. ønskes placeret i deres ringe.


Udfordring at forny den kendte klassiker

Udfordringen er stor når man begiver sig ind på at forny et klassisk begreb som allianceringen, men når opgaven er vanskelig så kommer det bedste frem i designer Jan Jørgensen, og med hjælp fra hundehvalpe designopskriften, og en stor portion stædighed, er det lykkedes at udføre flere ”familier” af helt anderledes alliancesmykker, her er der ikke bare tale om en ny alliancering, men om hele ”familier” af alliance smykker, hvor der ud over ringen også er tilhørende øresmykker, halssmykker og armbånd  med i serierne.


Funktion hver dag hele livet 

Som led i nyudviklingen af kollektionerne er der en unik fællesnævner når det drejer sig om ringene, hvad enten det drejer sig om brillantringe, vielsesringe eller allianceringe, nemlig en anatomisk tilpasset ringfacon som Jan Jørgensen har givet navnet quatro.

 

Denne særlige quatro ringfacon smyger sig elegant om fingeren. 

Formen er unik for Jan Jørgensen, og betyder at diamant-, alliance- eller vielsesringen altid sidder rigtigt på fingeren, så diamanten vender opad hver dag.


Design museum på internettet

Jan Jørgensen har i de sidste 15 år været utrolig produktiv, dels som free-lance designer i Europa, men også til Art of Jan Jørgensen er det blevet til rigtigt mange designs... ja faktisk så mange, at det er blevet til et helt design museum som kan ses på hjemmesiden, www.artof.dk - hvor du under menuen museum” kan opleve mange af de utallige tidligere designs, udført af Jan Jørgensen i ind- og udland. Design, der er med til at sætte Danmark på det kreative verdenskort.


 
     

 

 

GRATIS Levering & RETUR

Alle bestillinger bliver sendt forsikret, og med Post Danmarks registrerede pakker. Med pakken følger en forudbetalt returlabel så du altid kan retunere indenfor 14 dage. Vores normale leveringstid er 24-72 timer, direkte til døren. På specielle bestillinger er leverings-tiden 4-6 hverdage.

Gratis prøvesmykke

Som noget helt unikt tilbyder vi gratis prøvesmykker, som vi sender direkte til din dør. På den måde kan du mærke og prøve smykkerne inden du køber. Der medfølger samtidig en gratis fingermåler du frit kan beholde. Der er ingen bindinger eller gebyrer, og vi betaler endda returfragten.

Live Kundeservice

Vores professionelle kundeservice sidder altid klar til at hjælpe dig i vores åbningstid. Du er mere end velkommen til at kontakte os på mail eller telefon hvis du har spørgsmål i forbindelse med dit køb. Vi bestræber os altid på at svare dig hurtigst muligt.