Designer Jan Jørgensen: Baggrund

Jan er opvokset i Nordsjælland og havde tidligt tanker for design, bl.a. ønskede han flere praktiske lommer i sit tøj - og hans kreative mor kunne heldigvis se ideen og syede flittigt efter sønnens ønsker. Naturen giver inspiration til unikt design og formfuldt håndværk.

 

En barndom ved skoven

Jan er opvokset tæt på Grib skov, Esrum sø og i landlige omgivelser. Han kom som det tredie og sidste barn i familiens børneflok, og har helt fra de tidlige barndomsår haft trang til at udforske og påvirke ting i sine omgivelser. Jans mor syede, efter Jans ønske, ekstra lommer i hans bukser, for så var der plads til at samle og systematisere de gode fund fra mark og skov.

Mormor og morfar havde et lille landbrug, med både korn, peber-rødder og forksellige husdyr, og et værksted med mange sjove ting, alt sammen var noget Jan kunne lide at arbejde med.

Til testside

Kreativitet og håndværk

Tidligt vidste Jan at hans hænder var egnet til håndværk, og han holdt af præcision, så han ville enten være guldsmed eller møbelsnedker så han kunne designe og sætte sit præg på nogle fysiske produkter. 

Jan har aldrig fortrudt valget af guldsmedehåndværket, men i sin fritid holder han af at arbejde i træ, bl.a. har han lavet formfulde bordplader i sit hus, og svampe-skulpturer i sin have.

Naturen som vigtig medspiller

Både i opvæksten og som inspiration til håndværket har naturen haft en stor rolle at spille.

Familien havde en båd, og Jan lærte som barn at sejle optimistjolle, som senere blev til en stor passion for windsurfing, der nu er byttet ud med kitesurfing.

Også trangen til at flyve har Jan haft siden de unge år. I Schweiz tog han certifikat til hangglidere, og her i Danmark er det paraglideren der har hans store interesse.

Curriculum Vitae (cv)

Født: Norsjælland 1961
Udd. guldsmed: København 1978-1982
Efterudd. juvelér: Genève, Schweiz 1983-1985
Guldsmed: Aalborg 1985-1988
Efterudd. industriel designer: Skive 1988-1989
Freelance designer: Skandinavien 1989-1994
Selvstændig: Art of Jan Jørgensen 1985-