//Official Store//

KURV
0 kr.

Designer Jan Jørgensen: Design til H. M. Dronningen

"Det var en stor ære at blive bedt om at lave et smykke til Danmarks Dronning Margrehte til hendes 70 års fødselsdag........og igen, af samme giver, at blive spurgt om nyt design til Dronningens 40 års regentjubilæum et par år efter.


Se hvordan H.M. Dronning Margrethes magiske hat blev lavet...

... og se om du kan regne ud hvordan magien blev indbygget? For det afsløres ikke.

 

 


Guld- og diamantkugler

Da H. M. Dronning Margrethe II fyldte 70 år skulle hun fejres. Det var i 2010.

"De samvirkende Danske Forsvarsbrødre" ville gerne forære Majestæten et unikt smykke, og vidste at den opgave ville kunne løses 100% tilfredsstillende af Jan Jørgensen.

Jan fik næsten frie hænder og tænkte af Dronningen skulle have noget ædelt med flere muligheder for anvendelse.


Multi-smykket

Da Dronningen holder af at bære smykker som pynt i både tørklæder, om arm og hals mm. valgte Jan at montere guld- og diamantkugler på lædersnore, så smykket kunne bruges som et multi-smykke, der netop kan bæres om arm og hals mm.

På billedet ses en af de to brillantbesatte hvidguldskugler på tørklæde.

40 års regentjubilæum

Igen i 2012 blev Jan Jørgensen bedt om et af de unikke smykkedesigns, formanden for "Forsvarsbrødrene", Karl Erik Nielsen havde, som Dronningen, været meget tilfreds med den første gave.

Og denne gang ville Jan udtænke noget helt originalt der synmboliserede rigsfællesskabet. 

Jan fik en idé om et særligt smykkeskrin som også skulle være en del af gaven. Smykkeholderen har sølvkugler med henholdsvis Danmark, Grønland og Færøerne indgraveret.

En magisk broche

Selve smykket skulle være med en overraskende lukkemekanisme, og da Majestæten holder meget af hatte ville Jan lave en broche med form som en smuk hat.

Naturligvis skulle brochen være i ædle materialer, sølv og guld, og med ædelstene i hattebåndet. 

Brochen med skjult lås vakte glæde, fortalte formanden for "De samvirkende Danske Forsvarsbrødre", der personligt overrakte gaven, og også smykkeskrinet blev beundret - så Jan Jørgensens mange timers arbejde høstede velfortjente roser.

Hat er et kongeligt varemærke

Selve smykket - den store og bredskyggede hat - synes Jan er et både sjovt og rigtigt smykkevalg til vores hatteglade monark.

I dagens Danmark er det netop især de kongelige der bærer hat, og ikke særlig mange andre mennesker i bybilledet.

"For mig er hatte lidt synonymt med at være kongelig, og nærmest et varemarke for kongelige komsammener", siger Jan Jørgensen.

Kan du mon se hvordan lukkemekanismen fungerer?

Det er magisk at bære brochen

Brochen er fuld af overraskelser også når dronningen bærer den. Så kan hun trække brochen lige der hen hvor hun vil på tøjet.

Og vende den lige som hun vil.

Alt sammen i en magsik bevægelse som beskueren vil have svært ved at forstå hvordan kan lade sig gøre.

Har du mon regnet ud hvordan hatten sidder fast nu?

   


 

 

Mere om Dronningens magiske broche

Kan du regne ud hvordan dette virker

 

GRATIS Levering & RETUR

Alle bestillinger bliver sendt forsikret, og med Post Danmarks registrerede pakker. Med pakken følger en forudbetalt returlabel så du altid kan retunere indenfor 14 dage. Vores normale leveringstid er 24-72 timer, direkte til døren. På specielle bestillinger er leverings-tiden 4-6 hverdage.

Gratis prøvesmykke

Som noget helt unikt tilbyder vi gratis prøvesmykker, som vi sender direkte til din dør. På den måde kan du mærke og prøve smykkerne inden du køber. Der medfølger samtidig en gratis fingermåler du frit kan beholde. Der er ingen bindinger eller gebyrer, og vi betaler endda returfragten.

Live Kundeservice

Vores professionelle kundeservice sidder altid klar til at hjælpe dig i vores åbningstid. Du er mere end velkommen til at kontakte os på mail eller telefon hvis du har spørgsmål i forbindelse med dit køb. Vi bestræber os altid på at svare dig hurtigst muligt.