//Official Store//

KURV
0 kr.

Designer Jan Jørgensen: Design til H. M. Dronningen.

"Det var en stor ære at blive bedt om at lave et smykke til Danmarks Dronning Margrethe til hendes 70 års fødselsdag........og igen, af samme giver, at blive spurgt om nyt design til Dronningens 40 års regentjubilæum et par år efter", udtaler Jan Jørgensen.


40 års regentjubilæum.

i 2012 blev Jan Jørgensen bedt om et af de unikke smykkedesigns, formanden for "Forsvarsbrødrene", Karl Erik Nielsen havde, som Dronningen, været meget tilfreds med den første gave.

Og denne gang ville Jan udtænke noget helt originalt der symboliserede Rigsfællesskabet. 

Jan fik en idé om et særligt smykkeskrin som også skulle være en del af gaven. Smykkeholderen har sølvkugler med henholdsvis Danmark, Grønland og Færøerne indgraveret. 

En magisk broche. 

Selve smykket skulle være med en overraskende lukkemekanisme, og da Majestæten holder meget af hatte ville Jan lave en broche med form som en smuk hat.

Naturligvis skulle brochen være i ædle materialer, sølv og guld, og med ædelstene i hattebåndet. 

Brochen med skjult lås vakte glæde, fortalte formanden for "De samvirkende Danske Forsvarsbrødre", der personligt overrakte gaven, og også smykkeskrinet blev beundret - så Jan Jørgensens mange timers arbejde høstede velfortjente roser.

Hat er et kongeligt varemærke.
 

Selve smykket - den store og bredskyggede hat - synes Jan er et både sjovt og rigtigt smykkevalg til vores hatteglade monark.

I dagens Danmark er det netop især de kongelige der bærer hat, og ikke særlig mange andre mennesker i bybilledet.

"For mig er hatte lidt synonymt med at være kongelig, og nærmest et varemarke for kongelige komsammener", siger Jan Jørgensen.

Kan du mon se hvordan lukkemekanismen fungerer?

Det er magisk at bære brochen
 

Brochen er fuld af overraskelser også når dronningen bærer den. Så kan hun trække brochen lige der hen hvor hun vil på tøjet.

Og vende den lige som hun vil.

Alt sammen i en magsik bevægelse som beskueren vil have svært ved at forstå hvordan kan lade sig gøre.

Har du mon regnet ud hvordan hatten sidder fast nu?

   
   

Se hvordan H.M. Dronning Margrethes magiske hat blev lavet...

... og se om du kan regne ud hvordan magien blev indbygget? For det afsløres ikke.
 
 

 

Mere om Dronningens magiske broche

Kan du regne ud hvordan dette virker
 

GRATIS Levering & RETUR

Alle bestillinger bliver sendt forsikret, og med Post Danmarks registrerede pakker. Med pakken følger en forudbetalt returlabel så du altid kan retunere indenfor 14 dage. Vores normale leveringstid er 24-72 timer, direkte til døren. På specielle bestillinger er leverings-tiden 4-6 hverdage.

Gratis prøvesmykke

Som noget helt unikt tilbyder vi gratis prøvesmykker, som vi sender direkte til din dør. På den måde kan du mærke og prøve smykkerne inden du køber. Der medfølger samtidig en gratis fingermåler du frit kan beholde. Der er ingen bindinger eller gebyrer, og vi betaler endda returfragten.

Live Kundeservice

Vores professionelle kundeservice sidder altid klar til at hjælpe dig i vores åbningstid. Du er mere end velkommen til at kontakte os på mail eller telefon hvis du har spørgsmål i forbindelse med dit køb. Vi bestræber os altid på at svare dig hurtigst muligt.