Diamantkvalitet-Naturlige diamanter.

W-Tca/SI

Her får du virkelig noget for pengene - den størst mulige naturlige diamant til en fantastisk pris. Kvaliteten ligger i farveskalaen mellem de helt hvide diamanter (W) og de svagt gullige diamanter (Tca), men selvom diamanten kan have en svagt gullig farve, vil du ikke kunne se det med det blotte øje. Vi køber disse diamanter ind usorteret i farveskalaen, men de har altid en SI indeslutning. Ved at gøre det på denne måde, kan vi købe ind til fantastiske priser, som vi kan bringe direkte videre til dig.

W/SI

Her får du en diamant, som er den mest populære og anvendte af alle de naturlige diamanter. Denne diamant er så smuk, at den er den mest solgte i alle guldsmedeforretningerne i Danmark.

TW/VVS

Her har du mulighed for at erhverve den ypperste kvalitet indenfor naturlige diamanter til en pris, der vil give dig valuta for pengene. Det er den mest eksklusive og sjældne kvalitet, som man kan finde i diamantverdenen. Det er en kvalitet, der er så usædvanlig smuk og skinnende, at det næsten virker som magi. Det er en sjælden mulighed for at eje en diamant af denne kvalitet, da den kun findes i et meget begrænset antal og sjældent er tilgængelig i Danmark.

Diamantkvalitet-Labgrown diamanter.

F-G/SI

Du vil her få den største labgrown diamant til en god pris. Denne kvalitet er meget populær blandt guldsmedeforretninger i Danmark. Diamanten er både smuk og af høj kvalitet, og kan sammenlignes med naturlige diamanter i W/SI kategorien. Betegnelsen W/SI refererer til farve og klarhed af diamanter, hvor W betyder en meget hvid farve og SI betyder små inklusioner (indeslutninger) som kun kan ses ved en grundig undersøgelse med et forstørrelsesglas.

DEF/VS

Her får du en diamant af den absolut højeste kvalitet, som er skabt i et laboratorie med stor præcision og omhu. Denne diamant er så smuk og perfekt, at den kun er tilgængelig i de mest eksklusive guldsmedeforretninger i Danmark. Denne kvalitet er sjælden, selv for laboratorie-skabte diamanter, og den er næsten fejlfri. Hvis man skulle sammenligne med de Skandinaviske betegnelser for lignende diamanter, så vil denne diamant høre til i kategorien River/VS, som er kendt for sin enestående klarhed og lysrefleksion.

Diamantkvalitet-Farvede diamanter

Når det kommer til diamantkvaliteter, er farvede diamanter en anden historie end de klare hvide diamanter. Farvede diamanter gradueres ikke ud fra graden af hvid, da de naturligvis ikke er hvide. I stedet benævnes farverne med deres navne, såsom pink, blå, sort og hvid, hvor den hvide kan have betegnelserne DEF/VS og F-G/SI. Vi hos Jan Jørgensen benævner ofte labgrown diamanter med "hvid" for at gøre det nemt for vores kunder.

Indeslutningerne i farvede diamanter giver heller ikke samme mening som i de hvide diamanter. Labgrown farvede diamanter benævnes med betegnelserne SI og VS og er ofte renere end dette, da laboratorierne bliver bedre og bedre til at skabe næsten perfekte diamanter med et minimum af indeslutninger.

Vi hos Jan Jørgensen leverer udelukkende farvede diamanter, der er skabt i et laboratorie, da det er her, de perfekte farver kan skabes samtidig med diamanten. Men selv i et laboratorie, hvor diamanten dyrkes, svinger farverne lidt i de færdige diamanter, så nogle kan være lysere end andre, især når det kommer til pink farver.

Det er værd at bemærke, at det er muligt at få farvede diamanter, der betegnes som naturlige, men farverne er med meget få undtagelser ikke naturlige, da de er skabt efterfølgende i et laboratorie med varme og stråling. Disse diamanttyper er en hybrid mellem naturlige og labgrown diamanter, men dem bruger vi ikke i Jan Jørgensens kollektioner.