Investeringsguldets prisudvikling lige nu

Se live priser direkte fra guldbørsen herunder. Læs også mere om investeringsguldets særlige momsfrie status i Danmark. 

 

Live guld priser direkte fra guldbørsen

Priserne her er den internationale børskurs i DKK, for guldet pr. gram. Det kan give dig et billed af priserne på guld lige nu. Hos Jan Jørgensen køber du faktisk guldet direkte til denne pris uden avancer, når du erhverver et smykke med et væsentligt guldindhold, fordi vi syntes du skal den helt korrekte pris.

 

Diagram over guldhistoriske priser

Det er let at se at guldet historisk set altid har bevæget sig opad, dog med store udsving under kriser og ufred i verden. Men det er ikke uden grund at guldet for mange investorer er den sikre havn i usikre tider, fordi det altid minimum bevarer sin værdi. 
 

Hvorfor købe guld?


Der findes kun en slags guld i jordkloden og det er som du ser her gult, og ret rent når det findes. Men investeringsguld er det helt rene guld 999,99‰, og når det er fremstillet som en guldbarre er det momsfrit. Det er det samme 999,99‰ rent guld som vi legerer til henholdsvis 14 karat gult guld og hvidguld hos Jan Jørgensen. Og netop fordi vi selv legerer og fremstiller alle vores smykker i vores hus i Blokhus, kan du faktisk få lavet dine investeringsguldbarrer om til legerede smykker. Besøg os i blokhus og hør mere om hvordan.

Guldbarrer er såkaldt investeringsguld, som i Danmark (og EU) ikke belægges med moms, hverken når du køber eller sælger dem. Du gør derfor en god handel ved at købe en guldbarre som du har mange muligheder med efterfølgende. Du kan bruge din guldbarre som en gave i sig selv, sætte guldbarren i et maskulint herresmykke, eller bruge guldet til, at får lavet et andet smykke af.