Det bør du vide inden du køber vielsesringe, fra Jan Jørgensen smykker


Det bør du vide inden du køber vielsesringe.

Form, funktion, slitage er det du bliver opmærksom på, når det igen bliver hverdag efter brylluppet. Vi har tænkt på de meste i designfasen. Men det er klogt af jer også at tænke over, hvad Jeres hverdag byder jeres vielsesringe.
Læs herunder. 

 
Vielsesringe er et symbol på kærlighed - Vælg mellem et stort udvalg af vielsesringe designet af Jan Jørgensen

Generelt om vielsesringene:

Jan Jørgensen er kendt i den danske guldsmedebranche for sine forlovelses- og vielsesringe i et utal af designs. Gennem næsten 30 år har Jan været på markedet med ringe i guld kombineret guld og hvidguld, argentium sølv og senest også en række spændende ringe i ædelstål. Kollektionerne med forlovelses- og vielsesringe rummer et stort og varieret sortiment af ringe, og til priser så alle kan være med. Bag det hele ligger en erfaring og ansvarlighed, hvor design og det ædle guldsmedehåndværk er din garanti for vielsesringe, der kan bruges hele livet, og holder hele livet.

 

Guldringe er det perfekte symbol for vielsesringe - Læs mere om guldringe hos Jan Jørgensen Smykker

Guldringe

Traditionelt har der været brugt guld til vielsesringe, og det ædle og smukke metal har også en række fordele mht. holdbarheden, udover at det er smukt.
Jan Jørgensen holder selv meget af guld, det har en smuk glød, er godt at arbejde i, og kombineret med diamanter og hvidguld kommer der et utroligt liv i ringene. 14 karat guld er en meget slidstærk legering, som samtidig er så guldholdig, at ringene bevarer deres smukke glød/farve - derfor er alt guld fra Jan Jørgensen i min. 14 karat. 
Der er mange forlovelses- og vielsesringe i kollektionerne fra smalle ringe på 3 mm til brede og kraftige ringe på 8 mm. Der er med mønstre, med diamanter, de fleste kan fås i både runde og i den særlige ergonomiske "quatro-form" - mulighederne for et gulddesign som du kan lide, er rigtig mange.
Holdbarheden og muligheden for at ændre din ring i størrelse er perfekt, når vi taler om guld. Din guldring kan derfor holde hele livet og mere til og tilpasses, når behovet evt. opstår.

 

 
Alternativ til guld vielsesringe - hvidguld er et smukt og holdbart alternativ til de klassiske guldringe

Hvidgulds vielsesringe

Mange tror, at der findes guld i naturen der er hvidt, det er ikke tilfældet. Der findes kun guld i den gule farve, som alle kender. Måden, hvidguld fremkommer på, er ved, at guldsmeden legerer guldet med noget meget hvidt metal, som overskygger den gule farve fra guldet. Det er typisk ædle metaller som palladium og kobolt, som der blandes i guldet for at skabe den hvide farve. Hos Jan Jørgensen bruger vi noget patenteret legeringsmateriale, som giver hvidguldet den hvidest mulige farve, samtidigt med, at guldet gøres meget slidstærkt, men stadig så det kan forarbejdes af guldsmeden. Ønsker du hvide ringe, er hvidguld et valg, der kan holde hele livet. Du skal dog være opmærksom på, at ringene vil blive lidt gullige med tiden i takt med at de slides.

 

Ædelstålringe er et smukt materiale at skabe smykker i - læs mere om ædelstålringe hos Jan Jørgensen Smykker

Ædelstålringe

Ædelstål er et let og stærkt materiale. I mange år har man brugt stål i mange brancher og industrier. Først i de senere år har vi fået øjnene op for, at det også er smukt til fremstilling af smykker.
Jan Jørgensen har lavet nogle spændende ringe med flotte mønstre og isat diamanter. Den rare firkantede form, som vi kalder quatro, kan også laves i stålringene, så ringene er behagelige at have på.
I ædelstålet kan der laves meget spinkle og elegante ringe lige som i guld, men fordelen er, at prisen på stålet er lavere end både guld og sølv. Normalvis er det ikke muligt at ændre stål i størrelse, men Jan Jørgensens kollektion er så håndværksmæssig godt lavet, at vi tilbyder denne service som en af de få virksomheder i branchen.

 

 
Forlovelse eller vielsesringe fås i mange former - Find den form der passer dig bedst hos Jan Jørgensen

Ergonomisk eller klassisk form

Du kan frit vælge, om du ønsker vores specielle ergonomiske pasform "quatro"  eller den mere traditionelle runde form.
Vores fingre er faktisk ikke helt runde og derfor sidder den firkantede ring utroligt godt på enhver finger, og især er der en fordel, når der sidder en stor diamant i toppen af ringen, for i quatro-formen vil den forblive øverst, og ikke dreje ned til en af siderne pga. tyngdeloven som ved en rund ring.
Der er større håndværksmæssige udfordringer i at lave "quatro" formen, derfor er der et tillæg på prisen ved valget af denne. Vi er en af de få leverandører, der tilbyder denne ringform, og vi har valgt det, fordi vi gerne vil give jer nogle valgmuligheder, så I kan vælge den perfekte løsning til jeres behov.

 

 
Mange diamant typer hos Jan Jørgensen, vælg mellem de største og klareste diamanter

Størst eller smukkest naturlig diamant eller den nye labgrown diamanter

Hos Jan Jørgensen kan du frit vælge mellem to fine naturlige diamantkvaliteter. Du kan vælge den største til prisen eller den flotteste til prisen. vælger du den smukkeste hedder den TW.VVS. Vil du have en større naturlig diamant for pengene vælger du kvaliteten W-TC/SI, som stadig er rigtigt smukke diamanter. 

Som noget helt specielt hos Jan Jørgensen kan du også vælge de nye og fantastiske labgrown diamanter. Disse er skabt i et laboratorie, hvor forholdene i jordens indre er efterlignet, så der stille og roligt vokser en diamant frem. Deraf navnet "Labgrown".  Labgrown diamanter er fuldstændig mage til diamanter fundet i naturen, de har samme glans og samme hårdhed - kort sagt, de er ens, men priserne er ikke ens. Du kan få en fantastisk diamant i en kvalitet du meget sjældent kan finde i naturen til en helt unik pris.

 

Diamantsmykker som passer til alle livsstile - Se mulighederne hos Jan Jørgensen Smykker

Sport eller arbejde? Ring i kæde

En del af ringkollektionen er lavet så muligheden for at bære vielsesringen om halsen er indbygget i designet, men du kan i alle ringene få lavet, så du kan bære ringene på en smuk måde om halsen.
På billedet kan kæden gå gennem hjerterne i ringen og dermed hænge pænt om halsen, men vi kan også i alle andre ringe lave små huller til kæder, så ringen hænger som et fint smykke, hvis f.eks. du har et job eller en sport, hvor ring på fingeren kan være et problem.

 

 
Design helt frit dit eget smykke hos Jan Jørgensen

Et puslespil, design selv

Ønsker du din helt personlige ring så kan du sammensætte lige de farver og overflader du ønsker. Vi kan komme langt på tlf. og med mail for at forstå dine ønsker. Ofte koster det ikke ekstra at lave lige "jeres drejning" på ringene.
Det er rart at have indflydelse på de ringe, der skal binde jer sammen i ægteskabet, og derfor kan I ønske og med-designe jeres ringe, så I bliver helt tilfredse med dem, og så de er helt unikke og kun jeres.
Måske vil I have en anden sten i ringen, en større eller mindre sten i, et mønster med diamanter, en anden overfladebehandling el. lign. og det kan vi næsten altid hjælpe jer med. Jan Jørgensen kan også tegne skitser eller lave et helt særligt design, hvis det er ønsket.

 

 

 

Ringstørrelse er vigtig - Hos Jan Jørgensen Smykker kan ringstørrelsen altid tilpasses, så ringene passer perfekt

Vigtigt... for jer! Jeres fingre ændrer størrelse med tiden

Det vigtigste er, at din/jeres ring altid passer, og der har vi i både designet og i brugen af materialer (uanset om det er guld, sølv eller stål) tænkt på, at vi altid skal kunne ændre ringstørrelser, så du også om 20 år kan få ændret ringen til lige din størrelse.

Det er meget elementært og ganske hyppigt, at vores krop ændrer form med alderen, også vores fingre, og derfor er det af stor betydning, at du har valgt et design og et materiale, der lader sig forandre/ændre i størrelse - og det har vi sørget for at tænke på, så du kan trygt vælge smykker fra Jan Jørgensen, de er klar til at kunne omforandres og glæde dig livet igennem.

 
Skab minder med dine smykker, få sat en ny diamant i dit smykke - læs mere om mulighederne hos Jan Jørgensen Smykker

Minder, begivenheder i hendes ring

Alle vielsesringene er udført af guldsmede på vores danske værksted, og derfor kan vi også altid tilføje en ekstra diamant i hendes ring.

Det er jo heldigvis begivenheder i livet af stor og glædelig betydning. Det kunne være, at der er kommet et barn til verden eller et næste barn, at der er en rund dag at fejre eller en anden stor begivenhed, som I vil mindes. Det kan I vælge at gøre ved at tilføje diamanter i vielsesringen.

På billedet ses de såkalde nedstukne forrivninger, brillanter der er lagt ned i guldet med en lille guldkant trukket ind over diamanten så den bliver på sin plads. Det giver en smuk effekt, at de små funklende sten sidder og stråler i ringen.