

Diamanter vejes i carat
Oprindeligt var carat et frø fra Johannesbrødtræet, som er et almindeligt træ i Mellemøsten.
Dets frø ligner en sort bønne, og inde i bælgen er der en sødlig sirup og mange små frø.
Det var disse frø der var interessante.

Stabil vægt, før og nu
De gamle perlehandlere opdagede at når frøene blev tørret så var de meget stabile i deres vægt, og derfor var de en egnet vægtenhed.
I starten af 1900-tallet standardiserede man begrebet carat til at være 1/5 af et gram.
I vore dages moderne diamantlaboratorier vejes der med meget følsomme elektroniske carat-vægte.

Diamanters store effekt
Selv meget små diamanter har en stor effekt. På billedet er vist brillantslebne diamanter, som på trods af deres begrænsede størrelse er små kunstværker.
Brillanter har hele 57 facetter der giver dem en utrolig tilbagekastning af lys og dermed en fantastisk lyseffekt.
Den mest populære og anvendte slibning er den brillantslebne, netop fordi den reflekterer lyset helt optimalt.