Diamantslibning:

En usleben diamant ligner for de fleste mennesker bare en farveløs og kedelig sten. Den imponerende skønhed i diamanten kommer først frem i slibningen. Kyndige diamantsllibere ved godt at den rå, og umiddelbart betydningsløse sten, rummer egenskaber som kun verdens smukkeste ædelsten besidder.

 

Den rå diamant er uden skin

Rå diamanter skal i kyndige hænder før sliberen finder ud af hvor godt han kan udnytte diamantens helt særlige egenskaber.

En usleben diamant gemmer altid en vis skønhed, og når den bearbejdes korrekt har den alle de egenskaber man kan ønske sig af verdens smukkeste ædelsten.

Rutinerede slibere kan med deres erfaring og viden skabe små mesterværker med funklende tilbageskin, til stor glæde for ejeren.

Slibning kræver rutine og viden

For at bedømme en diamants slibekvalitet skal der en rutineret og dygtig håndværker til, en person der er vant til at arbejde med rå diamanter.

Erfaring og mange års arbejde med diamanter giver en større sikkerhed for at få det aller bedste frem i enhver rå diamant.

Proportioner og finish.

De to vigtigste faktorer for en diamants skønhed er proportioner og finish. 

Når en diamant er slebet perfekt har sliberen reduceret rådiamanten med 50-60% af den oprindelige vægt.

Hvis så meget rådiamant som muligt ønskes bevaret kan man nøjes med en reduktion i vægt på ca. 35%. Det kan give en fin diamant, men dens skønhed ville have været flottere ved at slibe den mere ned.

Vil du vide mere om diamanter ? Se denne korte video om diamanter (3 min.)